Ve sněmovně se uskuteční jednání Rady pro Evropské strukturální a investiční fondy

30.05.2016 17:30

Ve středu 1. června 2016 se v Poslanecké sněmovně uskuteční jednání Rady pro Evropské strukturální a investiční fondy.

Ve sněmovně se uskuteční jednání Rady pro Evropské strukturální a investiční fondy
Foto: Archiv PL
Popisek: Úřad vlády ČR

Předseda vlády Bohuslav Sobotka svolal mimořádnou Radu pro Evropské strukturální a investiční fondy kvůli nespokojenosti s dosavadním pomalejším tempem a přípravou jednotlivých ministerstev v rámci nového programového období 2014–2020. Zásadní prioritou je nyní splnění všech důležitých úkolů, především rychlé dokončení auditu designace u jednotlivých operačních programů. Dalším úkolem je pak předložení novely rozpočtových pravidel, kde budou definovány podmínky pro žadatele. Rada se bude dále zabývat tématem nastavení jasných pravidel pro finanční nástroje v rámci čerpání evropských peněz.

Předsedou Rady je předseda vlády Bohuslav Sobotka, výkonnou místopředsedkyní ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová. Řádnými členy jsou dále ministr financí Andrej Babiš, ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová, ministr dopravy Dan Ťok, ministr zemědělství Marian Jurečka, ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová, ministr životního prostředí Richard Brabec a primátorka Hl. města Prahy Adriana Krnáčová. Na jednání jsou zpravidla přizvaní také zástupci zaměstnavatelských a podnikatelských svazů a celorepublikových odborů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…