Ve středu se rozhodne o CS fondech. Co řekne svědek o Tykačovi?

28.02.2012 19:47

Na středeční hlavní líčení ohledně vytunelovaných CS fondů, na kterém by mohl padnout rozsudek, dorazí poslední svědek. Ten by podle serveru Týden.cz měl potvrdit, že za kauzou stojí třetí nejbohatší Čech Pavel Tykač.

Ve středu se rozhodne o CS fondech. Co řekne svědek o Tykačovi?
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Věznice Pankrác

Mezi obžalovanými je bývalý šéf Finančního analytického útvaru ministerstva financí Jiří Kudlík a Petr Müller, jednatel firmy Crassus, jež investiční společnost krátce vlastnila. Dvojici státní zástupce viní z podvodu ve výši 1,23 miliardy korun z prostředků vytunelovaných CS fondů. Oběma hrozí až deset let vězení.

Úplatky státních zástupců?

"Není vyloučeno, že bude vynesen rozsudek. To se uvidí po výslechu svědka," řekl serveru Týden.cz předseda senátu Městského soudu v Praze Kamil Kydalka. vědek Bušek-Chobot by podle očekávání obžalovaných mohl potvrdit, že ve vytunelování CS fondů měl prsty bývalý šéf zaniklé investiční společnosti Motoinvest, uhlobaron Pavel Tykač.

O roli, jenž Tykač v případu CS fondů sehrál, se ve své výpovědi zmiňoval také nedávno soudem vyslechnutý klíčový svědek, německý daňový poradce Klaus Peter Schimmelpfennig, majitel společnosti Treu-Union, kde přistála víc než miliarda z fondů.

Protikorupční tým zkoumá především Schimmelpfennigovo svědectví o údajném korumpování státních zástupců. Němec naznačil, že průběh vyšetřování neblaze ovlivnila stomilionová suma, která měla být použita mimo jiné i na jejich uplacení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…