Ve třídě, kde jsou z poloviny Arabové a Turci, to vypadá jako v pekle! Berlínskou policií otřásá svědectví instruktora z policejní školy

04.11.2017 13:50

Německo se snaží integrovat stovky tisíc migrantů ze zemí Blízkého východu a Afriky také tím, že jim nabízí v podstatě stejné kariérní možnosti jako rodilým Němcům. Jak ale ukazuje příběh z berlínské policejní akademie, ne vždy se to vyplácí.

Ve třídě, kde jsou z poloviny Arabové a Turci, to vypadá jako v pekle! Berlínskou policií otřásá svědectví instruktora z policejní školy
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Čekající na oběd

Deník Die Weltl informuje o audio nahrávce, na které popisuje nejmenovaný instruktor z policejní akademie z berlínské čtvrti Spendau nedůstojné chování studentů s přistěhovaleckými kořeny z arabských zemí a Turecka. „Odučil jsem toho na policejní akademii mnoho, ale s něčím takovým jsem se ještě nesetkal. Ve třídě, kterou tvoří z poloviny Arabové a Turci, to vypadá jako v pekle. Jsou drzí, hloupí a ani jim není pořádně rozumět,“ uvádí policista.

Instruktor si dále stěžuje na šíření nenávisti a násilí ve třídách, které obecně navštěvuje větší počet migrantů. „Německým studentům je vyhrožováno a ti se svých arabských a tureckých kolegů bojí. Nechci radši ani vědět, jak budou tito lidé fungovat v rámci policie. Tohle nejsou kolegové, ale nepřátelé, které jsme si nasadili do svých vlastních řad,“ stěžuje si rozhořčeně muž, jehož identita zatím nebyla prozrazena.

O autenticitě nahrávky se však ani v policejních kruzích nepochybuje. „Musíme se na tu školu více zaměřit, promluvit se studenty a zjistit, co se tam vlastně děje,“ cituje Die Welt mluvčího policie Thomase Neuendorfa. Jak uvedl na žádost médií šéf policie Klaus Kandt, nahrávka mu byla přeposlána minulý týden jedním z jeho podřízených. „Poté jsme požádali vedení školy, aby nám vše vysvětlili,“ uvedl Kandt.

Vše ale nasvědčuje tomu, že o těchto problémech se u policie dobře ví. Alespoň to tvrdí policejní odborová organizace GdP. „Známe dokonce i tuto audio nahrávku a sdílíme obavy, o kterých se tam hovoří. Především proto, že to není zdaleka poprvé, kdy je na tyto problémy upozorňováno. Bohužel nás kvůli této záležitosti doposud nikdo oficiálně nekontaktoval. Nikdo nám zatím skutečně nehlásil, že by popisované zkušenosti sám zažil,“ říká mluvčí organizace Benjamin Jendro.

Do celé kauzy se vložili také politici. „Personální standardy se u berlínské policie neskutečně snížily. U policie by přece měli sloužit ti nejlepší z ročníku a ne aby se brali úplně všichni. Jazyková a kulturní kvalifikace je fajn, ale součástí požadavků musí být také jazykové dovednosti a úroveň jejich použití. Kdo je nemá, k berlínské policii prostě nepatří,“ říká mluvčí berlínské FDP.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…