Večer s prostitutkou. Chodník šlapala i těhotná Romka v sedmém měsíci

14.01.2012 22:21

V Brně má prostituce svou historii více než sto let. Přestože se zákon tváří, že takové řemeslo vlastně neexistuje, každou noc postávají slečny na ulici Lidická, Kounicova, v blízkosti hotelu Slovan nebo naproti Botanické zahrady. A stojí tam už několik generací. O Brnu to vědí všichni, jen se o tom nemluví.

Večer s prostitutkou. Chodník šlapala i těhotná Romka v sedmém měsíci
Foto: internet
Popisek: Prostitutka na posteli

V posledních letech se města pustila do odvážného boje s pouliční prostitucí. A na obranu si zvolila opravdu zbraň “těžkého“ kalibru- vyhlášku. Za nejstarší řemeslo tak prostitutky zaplatí pokutu až 1 000 korun českých. To je méně než si naúčtují za jednoho zákazníka. Návratnost investice tak na sebe nenechá dlouho čekat. Policie je bezradná:“ Těžko těm holkám dokážete, že šlapou chodník. Většinou tvrdí, že čekají na přítele. Můžete je tak pouze legitimovat a vykázat z místa, jenže za chvilku se stejně vrátí. To, že tam stojí v šortkách, které připomínají spíše kalhotky, se zmalovanou pusou, jako důkazní materiál o prostituci prostě nestačí,“ stěžuje si strážník, který pravidelně obchází ulice Brna.

Dva na jednu

Dívky, které stojí večer na ulici Kounicova nebo Lidická, skutečně nelze přehlednout. V mini pidi oblečení vystavují své vnady na kraji silnice, mávají na každé auto, které projede kolem. Jednu z nich dokonce poznávají i skuteční pamětníci. “Ta tu stojí minimálně deset let, co pamatuji,“ svěřuje se Parlamentnimlistum.cz zdejší důchodce a ukazuje nám pomalu odkvétající chemlonovou blondýnu. “Dřív byla černovláska, na blond je obarvená tak poslední tři roky. Stojí tu téměř každý večer, už několik let.

Musí být prolezlá nemocemi skrz na skrz, nechápu, kdo s ní může jít,“ pokračuje muž, který bydlí v blízkosti ulice Lidická a má na pravidelná stanoviska pouličních slečen výhled přímo z obývacího pokoje. Také Parlamentnilisty.cz zajímalo, jaká je klientela této dámy. A redakce nemusela ani dlouho čekat.

Do půl hodiny zastavilo u ženy stříbrné vozidlo. Žena se naklonila k okýnku řidiče. K překvapení redakce ve vozidle seděli dva muži. Po krátké konverzaci žena nastoupila do vozu a odjela za prací. Redakce Parlamentnichlistu.cz chtěla vědět, kam si pouliční prostitutky odváží své “kunšofty“,  a proto auto sledovala.

Pokud by někdo čekal odlehlé parkoviště, byl by více než překvapen. Posádka vozu zastavila na parkovišti hotelu Continental. Z auta vystoupili dva muži ve středním věku. Velmi slušně a seriózně vyhlížející. Člověk by se nedivil, kdyby si jen náhodou odskočili od rodiny. Chemlonová, mírně použitá, postarší blondýna, vystoupila z automobilu s nimi. Všichni tři pak zamířili do hotelu. Pánové si pravděpodobně najali služby této dámy oba společně. Proč ne?

Pravděpodobně to vyšlo levněji, půl rozkoše, půl nákladů, půl nemocí..? Teď bychom již mohli odpovědět na otázku pána, který bydlí na ulici Lidická a kterého zajímalo, kdo by s takovou slečnou šel. Našli se hned dva zájemci, kteří od pohledu nijak nevybočují z řady ostatních lidí a kteří si dokonce na to zaplatili hotel Continental.

Těhotná žena i travestita, v Brně mají všechno

A někteří zákazníci musí být opravdu “specialisté“. Jak jinak si vysvětlit přítomnost mladé, drobné, romské dívky, která postávala na chodníku tak v sedmém měsíci těhotenství.


U hotelu Grand zase často stával travestita, který se vydával za prostitutku. Dnes ho tam již nenajdete, kdo ví, kde je mu konec. Tato postavička však dlouhá léta patřila k pouliční prostituci v Brně. Nevydařený travestita nikdy nepřiznal, že není ženou. Nabízel pouze orální sex za 500 korun českých. Na klasický sex se nenechal ani od žádného provokatéra přesvědčit, aby nevyzradil svoje pravé pohlaví. Velmi mu záleželo na tom, aby vzbuzoval pocit, že je ženou.

“Ty holky jsou moc předražený. Je levnější svézt domů nějakou z diskotéky“, míní pan Adam a vypráví redakci ParlamentnichListu.cz svůj příběh.

“Jednou jsem se byl podívat na šlapky na ulici Lidická. Nikdy jsem si žádnou z ulice nevzal, tak to bylo spíš ze zvědavosti. Zaujalo mě, že chtěly i dva nebo tři tisíce, to mi přišlo za holku z ulice moc. Pak na mě zamávala nějaká mladá holka v minisukni. Jestli bych ji neodvezl domů. Tak jsem ji odvezl. Říkala, že jde z nějakého klubu. Byla trochu v náladě, ale opilá nebyla. Bavili jsme se o těch holkách na ulici. Když jsem ji přivezl domů, přesvědčil jsem ji v autě k orálnímu sexu. Ani mi to nedalo moc práce, tak jsem si řekl, že teď budu lovit jen na diskotékách, vyjde to levněji“ směje se pan Adam.


Některé věci se zkrátka nemění. Zatímco dnes většinu pouličních prostitutek najdete na Lidické nebo Kounicově, ve středověku postávaly za městskými hradbami Pod Puhlíkem, v místech pod dnešní Husovou ulicí. Později našly prostitutky v Brně své místo na Josefské ulici, kde byly dokonce pod ochranou policie. Ta jim pomáhala řešit krizové situace s agresivními zákazníky. Prostitutky za to pravidelně odváděly daň do městské kasy. Zlom přišel až v roce 1922, kdy byla prostituce zakázána. Od té doby se nic nezměnilo. Slečny v Brně na ulici postávají stejně dál.

Láska ze zákona

Téma prostituce bylo v rámci Poslanecké sněmovny skloňováno především z úst poslanců Věcí veřejných. Ti již v předvolební kampani hovořili (připomínáme ZDE) o jejím zdanění. Podle Věcí veřejných povede případná legalizace prostituce jako živnosti k jejímu zprůhlednění. Osoby, které si vydělávají touto činností, by musely být do budoucna registrovány a dodržovat určitá jasná pravidla. Kromě placení daní a zdravotního a sociálního pojištění by měly povinnost podrobit se pravidelným lékařským prohlídkám.

Zvýšit by se měly také pravomoci samospráv ovlivnit umístění podniků, ve kterých je provozována prostituce, na svém území. Vystoupení prostitutek a prostitutů z ilegality by mělo podle nejmenší vládní strany přispět také ke snazšímu potírání organizovaného zločinu, především obchodu s lidmi.

"Nejsme první, kdo navrhuje regulaci prostituce. V minulosti zde bylo už několik návrhů zákonů, naposledy iniciativa pražského magistrátu. Ty návrhy jsou kvalitní a jsou dobrým základem pro diskusi", řekl ParlamentnímListům.cz poslanec Jiří Rusnok.

"Chci ochránit společnost před virem HIV," uvedl naší redakci předseda VV Radek John.

Širší shoda na zdanění prostituce, které by mohlo podle ekonomů vést k desetiprocentnímu navýšení výběru daní, zatím není.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Irena Ševelová

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…