Večerní výbuch emocí: Hamáček a Vojtěch se do sebe pustili

29.03.2020 8:11

Začalo to v sobotu večer. Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) se na sociální síti pře s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem (za ANO), kdo měl zajistit ochranné pomůcky mj. i do domovů pro seniory, v nichž se šíří nákaza koronavirem. Podle Hamáčka se ukazuje, jak je „dvojí“ distribuce absurdní.

Večerní výbuch emocí: Hamáček a Vojtěch se do sebe pustili
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Jan Hamáček

Předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula na svém twitteru oznámil, že domovy pro seniory nemají ochranné prostředky, což může mít fatální následky.

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) na jeho tweet reagoval, že „rozvezli půl milion respirátorů a tři miliony roušek. Víc nemáme, čekáme na další letadlo.“

Středula pak naznačil, že ten, kdo měl zajistit ochranné pomůcky, není resort vnitra.

To už se do diskuse zapojil i ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, jenž připomněl, že na základě rozhodnutí vlády mělo dostatek roušek a respirátorů zajistit ministerstvo vnitra. „Ale jsme partneři, takže jim rádi pomůžeme, což se teď stalo,“ narážel na fakt, že jeho resort vypomohl resortu vnitra a dodal 200 tisíc respirátorů, které mohly být dál distribuovány skrze kraje a vnitro.

„Nebudu se s vámi hádat na Twitteru, řekneme si to v pondělí na vládě,“ odpověděl mu Hamáček.

Vojtěch se poté odkázal na tiskovou konferenci vlády z 19. března, z níž jasně vyplývá, kdo má koho zásobovat. „Podruhé jsme ro probírali 23. 3. Rád to proberu znovu v pondělí,“ doplnil ministr zdravotnictví.

To už se Hamáček rozčílil: „Kdybych nemusel pustit na palubu čtvrtečního China Eastern 2 mil. ‚vašich‘ respirátorů, mohl jsem přivézt 2 mil. ‚svých‘ respirátorů,“ zdůraznil s tím, že ty už mohly být dávno na krajích a nemusel mu Vojtěch 200 tisíc „půjčovat“. „Ono to možná ukáže tu absurditu ‚dvojí‘ distribuce,“ uzavřel ministr vnitra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…