Véčka varují Šťovíčka: Hlasuj s vládou a vyloučíme tě

23.08.2012 14:03

Věci veřejné volají poslance Milana Šťovíčka ke stranické disciplíně. Pokud prý podpoří vládu v hlasování o církevních restitucích nebo zvýšení DPH, jejichž odmítnutí strana považuje za zásadní, chtějí jej spolustraníci vyloučit ze svých řad.

Véčka varují Šťovíčka: Hlasuj s vládou a vyloučíme tě
Foto: archiv poslance
Popisek: Poslanec Věcí veřejných Milan Šťovíček

„Existuje rozhodnutí grémia, které vyzývá poslanecký klub k jednotnému hlasování,“ varoval litvínovského poslance místopředseda strany Jiří Kohout.  Pokud by klub rozhodl o jednotném hlasování a Šťovíček se mu vzepřel, nebylo by podle něj jiné možnosti, než jeho vyloučení ze strany. „Jediná možnost podle stanov je vyloučit toho člověka ze strany,“ uvedl.

Místopředsedkyně strany Kateřina Klasnová navíc uvedla, že odmítnutí církevních restitucí i vyšší DPH je prostranu „zcela klíčové“. Další místopředseda Tomáš Jarolím pak uvedl, že pokud Šťovíček oba názory podpoří, sám navrhne grémiu jeho vyloučení.  Podobně postupoval proti ministru dopravy Pavlu Dobešovi, který před několika měsíci neuposlechl příkaz grémia odstoupit z ministerské funkce.  „Každý může být grémiem vyloučen ze strany, tedy i pan Šťovíček,“ přitaká mu Kohout.

Šťovíček však opakovaně deklaroval, že vládu v obou hlasováních podporuje. Navíc již v minulosti v klíčových hlasováních vládu podporoval.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…