Véčkař se pustil do některých členů ČSSD. Tvrdá odveta trvala jen pár hodin

01.08.2013 11:00

Trestní oznámení na severočeského véčkaře Josefa Suchého hodlá podat Roman Houska, podnikatel, asistent poslance Jaroslava Krákory a dlouholetý druh bývalé hejtmanky a dnes náměstkyně Jany Vaňhové. Nevěřícně totiž koukal na to, proč v podstatě neznámý bývalý taxikář a majitel dvou putyk, kde ho mimochodem okradli, vytahuje a rozesílá jako žalobníček novinářům informace, které jsou veřejně dostupné, řadu let známé a nepřinášejí zmiňované političce žádný materiální přínos.

Véčkař se pustil do některých členů ČSSD. Tvrdá odveta trvala jen pár hodin
Foto: Jaroslav Bukowski
Popisek: Zavražděný člen ústeckého Krajského výkonného výboru ČSSD Roman Houska

O tom, že Josef Suchý se na novináře obrátil s kritikou chomutovského poslance Jaroslava Krákory, jemuž několik let dělají asistenty náměstkyně hejtmana Jana Vaňhová a Roman Houska, informovaly ParlamentníListy.cz tuto středu. Uvedl doslova, že je to důkaz, že je poslanec v područí těchto dvou sociálních demokratů.

„Dělám asistenta dvanáct let. To už tady přece vědí všichni. Nikdy jsem nečerpal korunu ze státního rozpočtu, nemám žádné stavební firmy a podobně, tak nechápu, co mu vadí,“ reagoval Roman Houska na výroky z úst Jiřího Suchého.

„Je to bývalý taxikář – to asi není super příprava, aby dělal chytrolína v politice. V jedné jeho hospodě mě okradli. To byl velký skandál kvůli tomu. Tenhle člověk bude moralizovat?“ ptá se Roman Houska, který je přesvědčen, že Josefa Suchého kdosi navedl, aby na něj, Janu Vaňhovou a Jaroslava Krákoru pustil nějakou špínu.

Trestní oznámení bude

Celá "véčka" jsou pro něj navíc politické mrtvoly.„Ať vysvětlí, kdo mu řekl, ať tohle řekne: Od koho dostal zakázku. Dostal od někoho úkol. To je z toho jasné,“ míní Roman Houska a dodává: „Paní Vaňhová dělá asistentku za nula, nula nic, nějakých devět set korun. A to jen kvůli tomu, aby byl lepší přenos informací.“

S Josefem Suchým osobně nemluvil, nikdy ho prý ani neviděl a hovořit s ním nehodlá. „Podám na něj trestní oznámení a žalobu na ochranu osobnosti. Bavit se s ním bude můj právník,“ sdělil ParlamentnímListům.cz.

Jaroslav Krákora je poslancem od roku 2002. Původním povoláním jde o lékaře a je místopředsedou zdravotního výboru. „Pomáhá, kde se dá. V tomto kraji, který každý jen cucá. Všechny slavné vlády na tento kraj kašlaly. A nějaký pán ho bude kritizovat? Co on dokázal?“ srovnává ještě poslance Parlamentu s Josefem Suchým, předsedou krajské rady Věcí veřejných v Ústeckém kraji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Bartoš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…