Věčně lehce opilý klaun Kalousek. A občas přijde i pan kníže. Poslanec Klaus popsal, jak se vedle něj rozkládá TOP 09

13.06.2018 23:39

Rozklad TOP 09, jehož projevem je odchod někdejší poslankyně a nyní senátní kandidátky Jitky Chalánkové je i tématem pro Václava Klause mladšího, poslance ODS. Ten při té příležitosti přidal několik perliček, jak teď funguje někdejší poslušná Schwarzenbergova a Kalouskova partaj v Poslanecké sněmovně.

Věčně lehce opilý klaun Kalousek. A občas přijde i pan kníže. Poslanec Klaus popsal, jak se vedle něj rozkládá TOP 09

Jitka Chalánková se v minuloti jako poslankyně TOP 09 výrazně opozičně angažovala v řadě „moderních“ témat, ale rovněž třeba v kauze sourozenců Michalákových v Norsku.

Anketa

Chcete, aby Česko bylo dále členem EU?

14%
86%
hlasovalo: 15580 lidí

Letos se chtěla v obvodě Prostějov ucházet o post senátorky. Získala nominaci místní i krajské organizace, vedení strany v čele s Jiřím Pospíšilem a Markétou Pekarovou Adamovou však její kandidaturu zamítlo. Přimlouvat se za ní přitom měl Karel Schwarzenberg, stále ještě čestný předseda strany, a rovněž Miroslav Kalousek, předseda poslaneckého klubu.

Chalánková obratem z TOP 09 odešla a ohlásila, že chce kandidovat jako nezávislá. „Od roku 2009 a 2010, kdy TOP 09 vznikala, se strana odklonila od původních ideálů, které má vetknuty do svého programového desatera. Je to pro mě velký problém, protože jsem se během práce ve Sněmovně snažila hájit hodnotové zakotvení strany a měla jsem s tím dost problémů i s vlastními členy strany,“ řekla serveru IDNES.cz.

Václav Klaus mladší na svém Facebooku její rozhodnutí kandidovat samostatně ocenil. „Vážím si Jitky Chalánkové, co odpracovala při bránění rodinných hodnot a proti kulturnímu neomarxismu,“ napsal.

A přidal své dojmy ze současné reality strany, kterou Chalánková opustila. „TOP je mrtvá,“ shrnul je.

„Věčně lehce opilý Kalousek je už ve sněmovně jen takovým klaunem, když už nedrží mediální a stát-rozkrádajíci partu nakrátko,“ diagnostikoval hlavní příčinu úmrtí strany, kterou kdysi Kalousek jako mocný ministr financí držel pevně v rukou.

A Kalouskův ikonický společník ze zlatých časů TOP 09, již téměř jednaosmdesátiletý Karel Schwarzenberg, je na tom podle Klause ještě hůře. „Občas přijde na zasedání i pan kníže, který to svou aurou zašťiťoval,“ popsal „knížecí“ výkon poslaneckého mandátu.

Mezitím jiní jejich někdejší stranu posouvají úplně jiným směrem. „Feri s Adamovou už nepokrytě míří k Pirátům do party - přímo proti všem konzervativním a pravicovým hodnotám,“ popsal Klaus dojmy z aktuálně nejvlivnějších poslanců Pospíšilovy strany.

Kromě toho prý ve sněmovně zbývají už jen dva docela slušní poslanci, kteří vypadají, že se skutečně hlásí k pravici a na věci se dívají podobě jako Jitka Chalánková.

A to je vše, co zbylo z kdysi sedmnáctiprocentní TOP 09. Hra skončila, soudí Klaus.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…