Velké dumání v ANO: Co teď...

31.01.2023 13:34

Jak se bude vyvíjet hnutí ANO? To je otázka, na kterou pro CNN Prima News odpovídal poslanec Patrik Nacher. „Za mě klíčový úkol – vyvést ho (na celostátní úrovni) z izolace a zvýšit jeho koaliční potenciál. Jinak ani případná výhra ve volbách nepomůže…“ poznamenal na twitteru Nacher a sdílel reportáž.

Velké dumání v ANO: Co teď...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Patrik Nacher (ANO)

Anketa

Chcete, aby Babiš vedl ANO do parlamentních voleb jako lídr a kandidát na premiéra?

91%
5%
hlasovalo: 22948 lidí
Co udělá po prezidentské volbě Andrej Babiš? Rezignuje na svůj poslanecký mandát, nebo dokonce odejde z čela hnutí ANO? Šéf hnutí ANO zatím na otázky odmítá konkrétně odpovědět a odkazuje se na předsednictvo, které se sejde začátkem února. 

Andrej Babiš si podle svých slov chce od politiky naordinovat detox. A to až do února, kdy se sejde předsednictvo hnutí ANO, které má 14 členů. Ti by měli například řešit, proč Andrej Babiš nevyhrál prezidentské volby a také zhodnotit jeho další politické kroky. Šéf hnutí ANO by tam měl například zdůraznit, zda plánuje být nadále poslancem.

„Lidem jsem k dispozici, a co bude dál v rámci hnutí, tak to musí hnutí rozhodnout,“ poznamenal Andrej Babiš pro CNN Prima News. Babiš už se dokonce na sociálních sítích neprezentuje ani jako poslanec, ale jako občan ČR. 

„V tuto chvíli není důvodem cokoliv měnit. Hnutí ANO posiluje. Posiluje dlouhodobě, nebojte se, ještě dlouho tady budeme,“ sdělil dále Karel Havlíček (ANO). Promluvila i šéfka poslaneckého klubu hnutí ANO Alena Schillerová. „Andrej Babiš je zodpovědný člověk a ne, že by zanedbával svoji práci, ale bylo to tím, že se věnoval práci mezi lidmi,“ sdělila. 

Jenže ne všichni z hnutí ANO mají stejný názor. Třeba ostravský primátor Tomáš Macura nesouhlasil se způsobem vedení prezidentské kampaně a ani nechtěl Babiše za hlavu státu. 

S další změnou komunikace hnutí vůči voličům i oponentům souhlasí i někteří poslanci. „Pojďme zvolit vhodnou formu tak, aby cílem nebylo pourážet všechny kolem. Můžeme někoho kritizovat, ale přitom být potenciálně koaličním partnerem,“ sdělil poslanec Patrik Nacher (ANO).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…