Velké spojení celé levice s podporou Zemana: Ukázalo, kdo to chce a nechce

07.02.2013 7:14

Českou levici zřejmě čeká zásadní střet. Ukázalo se to i v úterý, kdy se nově zvolený prezident Miloš Zeman setkal s předsedou ČSSD Bohuslavem Sobotkou. Právě jejich koncepce vývoje levice se zřejmě nejzásadněji střetnou.

Velké spojení celé levice s podporou Zemana: Ukázalo, kdo to chce a nechce
Foto: ČSSD
Popisek: ČSSD zahájila předvolební kampaň pro krajské a senátní volby 2012 jízdou vlakem

Koncepce, o které začali mluvit Zemanovi blízcí členové vedení ČSSD Marie Benešová a Zdeněk Škromach, počítá se sjednocováním levice ve stylu slovenského premiéra Roberta Fica. Sobotka však takový koncept odmítl už při příchodu na schůzku se Zemanem.

„Kdybychom chtěli sjednotit levici, tak by to znamenalo sloučit sociální demokracii a komunistickou stranu. To si myslím, že by rozhodně nebylo dobře. Především soc. dem. tady má historickou zkušenost z roku 1948 a nemíníme jí opakovat,“ připomněl Sobotka „vynucené“ slučování s KSČ.

Hašek si sice nepřeje slučování s komunisty, ale spolupráci s ostatními levicovými subjekty si dovede představit.    

Po schůzce se Zemanem Sobotka novinářům podle deníku Právo prozradil: „S Milošem Zemanem si netykáme.“ A rovněž to, že se osobně naposledy viděli před deseti lety. Ve dveřích jeho kanceláře v Loretánské ulici se prakticky minul s prvním místopředsedou své strany Michalem Haškem, k němuž Miloš Zeman projevuje větší důvěru. Vedoucí tandem ČSSD však nevyužil možnosti popovídat si s nově zvoleným prezidentem ve třech.

Když se na to novináři odcházejícího Haška ptali, odpověděl stručně: „Nepotkali.“  Je tak zřejmé, že místo vyříkávání rozporů nejspíš bude v ČSSD pokračovat přetlačování obou frakcí.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…