Velký bratr bude sledovat vše. Sex, spánek... Vám pošle upozornění, že moc nakupujete, varoval Kubera Witowskou

30.05.2017 20:04

V úterním Interview ČT24 usedl proti moderátorce Světlaně Witowské senátor Jaroslav Kubera (ODS). Skoro ještě ani nestačil dosednout a už rozjel svůj tradiční slovní koncert. Vyjadřoval se k zákazu kouření v restauracích. Že je normální nekouřit? Víte, normální je mít sex jen za účelem plození dětí, řekl mimo jiné Kubera.

Velký bratr bude sledovat vše. Sex, spánek... Vám pošle upozornění, že moc nakupujete, varoval Kubera Witowskou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Kubera

„Já svobodu považuji za něco nedotknutelného a tak zásadního, a přitom si jí nevážíme, že jsem se rozhodl udělat zásadní krok. Rozhodl jsem se, že přestanu kouřit. Ale vymluvili mi to, tomu možná nebudete věřit, lékaři, kteří mi řekli, že bych tím mohl ohrozit svůj život,“ spustil Kubera.  

Lidé, kteří se dnes z protikuřáckého zákona radují, zítra zapláčou, neboť „dobrotrusové“ se u kouření ani náhodou nezastaví, jak ostatně ukázala už pamlsková vyhláška. Ale co se stane, pokud si někdo v restauraci zapálí po 31. květnu? „Tak ono se nestane nic, protože to by ti policisté museli mít tolik lidí, ti orgáni, těch by muselo být tolik, že to nemohou zvládnout. Dokonce se chystají antikonfliktní týmy na Praze 1,“ kroutil hlavou Kubera.

Proto je proti zákazu kouření a považuje ho za omezování svobody, které ordinuje českým občanům „Ludvík XIX.“, tímto titulem Kubera poctil ministra zdravotnictví Miloslava Ludvíka. „Víte, kolik alkoholiků se napije, přijde domů a zbije ženu? Ale tohle všechno Ludvík XIX., ani jeho náměstkyně Lenka Teska Arnoštová ze zákona vyškrtali, protože většina tohohle národa ráda pije a oni k tomu nenašli odvahu,“ rozohňoval se dál Kubera.

„Až zvítězí vegetariáni, tak se děsím toho, že nám zakážou jíst maso, protože zabíjet kuřata je nehumánní. Celé to směřuje k tomu, že Velký bratr bude sledovat všechno. To vy si koupíte už třetí šaty a najednou vám stát pošle upozornění, že jste nakupovala už moc. Mně by přišlo upozornění, že už jsem si koupil třetí karton cigaret,“ vykreslil chmurnou budoucnost Jaroslav Kubera.

Senátor odmítl přistoupit na tezi, že normální je nekouřit. „Normální je spát osm hodin denně. A kdo to dělá? Normální je mít sex jen za účelem plození dětí. A kdo to takhle dělá?“ ptal se Kubera.

Protikuřácký zákon je nástrojem, kterým se stát snaží vychovávat své dospělé občany, a to je podle senátora absolutně špatně. ODS proto chystá jedno zásadní opatření, které lze shrnout do dvou zásadních tezí. „My chceme regulaci regulací a zákaz zákazů. To, čeho lze dosáhnout bez zákazu, dosáhněme bez zákazu,“ shrnul filozofii ODS Kubera. „Naší základní myšlenkou je žít a nechat žít.“

Mě Zeman nezajímá

Witowská mu následně vmetla do tváře Janu Nečasovou Nagyovou. „ODS prý nabízí silný program a stabilní zemi. Vy si myslíte, že vám to budou lidé věřit, kdy tady byla vaše vláda, kterou údajně řídila šéfka Úřadu vlády? To vám mají voliči věřit?“ útočila na Kuberu Witowská.

Kubera byl poněkud skeptický. Voliči možná ODS věřit nebudou. „A víte proč? Protože týden před volbami bude z Německa zrovna ke stíhání vydán Alexandr Novák. Jen náhodou to bude týden před volbami a média o tom budou psát,“ uvedl Kubera. „A vám nepřijde v pořádku, když média připomínají, co má ta či ona strana za sebou?“ zeptala se okamžitě moderátorka. „To je jistě v pořádku, ale podle mě není fér tyhle kauzy přičítat Petru Fialovi, který za ně nemůže,“ ohradil se Kubera.

Nakonec došlo i na přímou volbu prezidenta. Prý je stále ještě možné, že se do prezidentského boje zapojí i Kubera. „Ale rozhodnu se určitě až po volbách do sněmovny, protože tam se může ještě stát mnohé,“ konstatoval Kubera. A pokud se opravdu rozhodne kandidovat, nabídne pozitivní program, v němž se nebude zabývat současným prezidentem Milošem Zemanem. „Mě Zeman nezajímá,“ řekl jasně Kubera. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…