Velký posun v Polsku? Levicová politička hlásá smíření s Ruskem

20.04.2015 8:18

Lepší vztahy Polska s Ruskem by v případě svého zvolení prosazovala kandidátka polské levice na post prezidenta, teprve šestatřicetiletá pohledná blondýnka Magdalena Ogóreková. Informují o tom dnešní Hospodářské noviny s tím, že politicky nezkušená Ogóreková je zatím v průzkumech na třetím místě, o které se dělí s dalšími dvěma kandidáty.

Velký posun v Polsku? Levicová politička hlásá smíření s Ruskem
Foto: Archiv
Popisek: Polsko

„Polská zahraniční politika směrem na východ se dělá špatně. Polsko nemůže ohledně invaze na Ukrajinu mnoho dělat,“ cituje list slova Ogórekové. „Jako prezidentka chci prosazovat vyrovnanější vztahy s Ruskou federací. Musíme naše vztahy normalizovat,“ uvedla. Vyzvala také ke zrušení sankcí EU proti Rusku a řekla, že by okamžitě jela do Ruska na státní návštěvu. Podle listu jdou tato její vyjádření proti hlavnímu proudu polské zahraniční politiky.

Kvůli tomu, že Ogóreková se svými názory nejen ohledně Ruska zašla příliš daleko, podle polských novin Gazeta Wyborcza Svaz demokratické levice zvažuje, že podporu své kandidátce stáhne.

První kolo prezidentských voleb se v Polsku uskuteční 10. května.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…