Velmi podivné praktiky kolem radního z ERÚ. Nahrává si „malou domů“?

09.12.2017 20:18

Radní Energetického regulačního úřadu (ERÚ) Vratislav Košťál možná dělá cosi nepěkného. Server Security Magazín tvrdí, že se Košťál může pokoušet obohatit nad rámec svých běžných příjmů.

Velmi podivné praktiky kolem radního z ERÚ. Nahrává si „malou domů“?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stožáry vysokého napětí

„Regulované subjekty, tj. ty společnosti, kterým ERÚ nastavuje úřední ceny, mají být uvedeným radním zastrašovány, že jejich návrhy pro cenovou regulaci (tj. proces nastavování cen) nebudou brány v potaz. To by jistě byla činnost záslužná, neboť by měla vliv na snížení cen energií pro koncové zákazníky, kdyby však vzápětí po podobném zastrašování nebyly regulované subjekty kontaktovány zástupci advokátní kanceláře Císař, Češka, Smutný s konkrétní nabídkou, za jak nemalou částku změní názor celé Rady,“ píše server.

Na takovýto postup si prý stěžovalo několik podnikatelů, kteří si však přáli zůstat v anonymitě, protože údajně mají obavy ze zákroku Energetického regulačního úřadu. Server si klade otázku, zda si radní Košťál touto cestou nezařizuje jakousi „malou domů“.

Košťál se prý jako právník angažoval v obsazování rozkladových komisí ERÚ. V komisích dnes sedí především zástupci právních firem, které v minulosti stály proti ERÚ. Jsou to zástupci velkých advokátních kanceláří, např. Havel a Holásek, Pelikán Krofta Kohoutek nebo  Císař, Češka, Smutný. Za poslední zmíněnou kancelář podle serveru v Radě sedí právnička Eva Bažantová, která úspěšně zakončila studium práva v roce 2012 diplomovou prací na téma ochrany novinářských zdrojů z pohledu mediálního práva. Otázka zní, zda tu lze najít nějakou souvislost s právem zabývajícím se energetikou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…