Veřejnost snad vidí, že ledy se hnuly, říká Peake k zatčení Dalíka

09.10.2012 18:19

Vicepremiérka Karolína Peake přišla diskutovat do pořadu Dvacet minut Radiožurnálu. Hlavním tématem byl centrální registr vozidel a možné odstoupení ministra dopravy Pavla Dobeše, ale také zatčení lobbisty Marka Dalíka.

Veřejnost snad vidí, že ledy se hnuly, říká Peake k zatčení Dalíka
Foto: tan
Popisek: Karolína Peake na Primě

Peake uvedla, že není nutné, aby Dobeš zatím odstupoval – čeká se totiž na výsledky auditu, který byl zadán v létě. „Já si nemyslím, že občany zajímá nějaké dlouhé vysvětlování, zajímá je, zda registr funguje nebo ne,“ uznala.

Problémy s registrem nás poškozují

Od léta se sice situace zlepšila, vicepremiérka však přiznala, že problémy stále jsou. „S Pavlem Dobešem jsme se domluvili, že dojde k auditu, ten zpracováván je a já čekám na jeho výsledky v řádu dnů,“ popsala situaci Peake. Sám ministr uznává, že registr jede asi na 70 procent. „Politická strana LIDEM to samozřejmě cítí jako nedostatek, který nás poškozuje,“ říká Peake.

Nejvíce ji rozlítila informace, že je v podstatě nemožné na dodavatelské firmě ATS-Telcom vymáhat jakékoli sankce. „Veškerá odškodnění občanům tedy bude zaplaceno z rozpočtu ministerstva dopravy,“ shrnula. Peake před časem prohlásila, že se jí nelíbí poradci kolem ministra Dobeše. „Pokud vím, k omezení kontaktů už došlo,“ uvedla.

Peake podle svých slov Dalíkovo zatčení uvítala. Je podle ní jasné, že ledy se rozhýbaly a kauzy budou dotahovány do konce. „Doufám, že načasování zatčení nebylo politicky načasováno,“ odpověděla na dotaz, zda není podivné, že k zadržení došlo před volbami. „Doufám, že veřejnost vidí, že věci se hnuly dopředu,“ dodala.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…