Veselé migrační svátky, popřál Václav Klaus junior. Proč? Téma je vážné

19.12.2020 11:54

Sněmovna jednala o úpravě zákona o pobytu cizinců na území České republiky. Novela pochází z dílny Ministerstva vnitra a má upravit práva cizinců, kteří jsou nesezdanými rodinnými příslušníky českých občanů. Ti měli dosud v podstatě stejná práva jako manželé. Jednání se ale nelíbilo předsedovi hnutí Trikolóra. Václav Klaus ml. připomněl, že se tomu musíme věnovat, protože v Poslanecké sněmovně sedí lidé, kteří si více migrace přejí.

Veselé migrační svátky, popřál Václav Klaus junior. Proč? Téma je vážné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus ml.

Václav Klaus ml. zveřejnil na facebooku video, na jehož začátku popřál lidem „veselé migrační svátky“. „Stojíme před Sněmovnou, lidé nám tvrdí, že migrace teď není žádné téma, žádný problém, ale proběhlo tady jednání, kde dokonce i naše dosti proevropská vláda a pan Hamáček se snažili zamezit podvodům nelegálních migrantů při údajném slučování rodin. A máme tady otevřenou pátou kolonu, Piráty a lidovce. Pan poslanec Čižinský, Kopřiva ostentativně bojují za to, aby ani tato měkoučká novela nebyla přijata,“ uvedl Václav Klaus ml. na sociální síti.

Anketa

Chcete, aby vláda přes Vánoce a Silvestra otevřela hospody?

32%
68%
hlasovalo: 21166 lidí
Ve Sněmovně jsou podle Klause ale síly, které migraci podporují. Zde zmínil Piráty a KDU-ČSL. „To je realita České republiky, proto se této věci musíme věnovat a budeme věnovat, protože lidé, kteří si přejí více a více nelegálních migrantů v České republice, tady sedí, hlasují v parlamentu, má to mediální podporu a někdo tomu musí bránit,“ dodal na závěr Klaus ml.

Podle zmíněného poslance Jana Čižinského (za KDU-ČSL) tato novela prý výrazně omezí práva partnerů českých občanů. Na jednání hájil názor, že lidé by měli mít co možná nejvíce práv a nejvíce svobody. Podle druhého zmíněného, Františka Kopřivy (Piráti), by předloha znamenala diskriminaci nesezdaných párů proti manželům.

Sněmovna ale následně novelu cizineckého zákona, která oddělí nejbližší rodinu od lidí, kteří mají s občany ze zemí EU pouze volnější příbuzenské vazby, podpořila; nyní jí posoudí sněmovní bezpečnostní výbor.



Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…