Veselo v ODS. Miroslava Němcová sjela Petra Nečase kvůli Číně. A ten jí poslal neméně pádnou odpověď

26.03.2016 11:42

Předsedkyně sněmovního mandátového a imunitního výboru Miroslava Němcová (ODS) se nechce smířit s prohlubováním česko-čínských vztahů. Nejnověji kvůli tomu veřejně vyčinila i svému bývalému šéfovi a expremiéru za ODS Petru Nečasovi. Informoval o tom server Novinky.cz.

Veselo v ODS. Miroslava Němcová sjela Petra Nečase kvůli Číně. A ten jí poslal neméně pádnou odpověď
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

Němcová ale nejprve zkritizovala předsedu dolní parlamentní komory Jana Hamáčka (ČSSD) kvůli tomu, že převzal záštitu nad seminářem o vztazích obou zemí v prostorách Poslanecké sněmovny, kam byl pozván mj. profesor univerzity ÚV Komunistické strany Číny.

Celý text je ZDE

Skutečnost, že semináře se účastnil rovněž Petr Nečas, Němcovou nemile překvapila. „Petr Nečas tam nebyl vůbec vyslán ODS, nikoho z nás nezastupoval. Poslanecký klub, vedení strany, nikdo nevěděl o této jeho aktivitě,“ uvedla poslankyně pro server ParlamentníListy.cz. Podle Němcové by se určitě v roli předsedy vlády podobných akcí neúčastnil.

Nečase, který se věnuje poradenství, zaměřuje se mj. na spolupráci s Čínou a byl například i v podnikatelské delegaci provázející prezidenta Miloše Zemana v Číně, slova Němcové pobavila.

„Bývaly časy v ODS, kdy platil princip, že soukromí je nedotknutelné,“ řekl Právu s tím, že ho velmi zaujal zájem funkcionářů strany, kteří se – jak řekl – starají o soukromé pracovní aktivity řadových členů ODS. Jestli to prý má být nový trend, že stranické špičky začnou prověřovat soukromé pracovní aktivity členů a budou je veřejně posuzovat, tak se strana dostala někam jinam, než chtěla.

„Beru to tak, že paní poslankyně ve svých názorech trochu uletěla, ale to se stane každému a nechci z toho dělat větší drama,“ dodal ironicky expremiér Nečas.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…