Vězení není překážkou. Rath si za minulý rok vydělal přes milion korun

15.07.2013 17:47

David Rath, který je ve vazbě od května minulého roku, si na svůj účet za minulý rok připsal přes milion korun. Kromě autorského honoráře ve výši 700 tisíc korun dostal od Středočeského kraje odměnu 484 tisíc korun. O poznání méně si vydělal také poslanec Roman Pekárek, odpykávající si pětiletý trest za korupci. Ten získal od své firmy mzdu - necelých 18 tisíc korun.

Vězení není překážkou. Rath si za minulý rok vydělal přes milion korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rath také poukazoval na špatné podmínky v českém vězeňství

Vyplývá to z jejich prohlášení o příjmech a majetku, která předložili sněmovně. Rath loni získal také 150.080 korun z pronájmu. Uvedl, že působil jako lékař v pražské firmě Polymedica Chodov a jako společník ve firmě 4R, kde jsou dalšími společníky mimo jiné jeho otec Ratmír a jeho bratr Michal. Pekárek loni působil jako společník, jednatel a současně obchodní ředitel společnosti Decibel production; pozici společníka a jednatele zastával i ve firmě Decibel reproduction.

Od nástupu do funkce poslance do konce loňského roku od firmy Decibel production získal na mzdě 17.477 korun. Jiné příjmy v daném období nezískal, neměl ani žádný úvěr nebo hypotéku. Pekárek nastoupil do sněmovny loni 9. listopadu jako jeden z náhradníků za tři středočeské poslance ODS, kteří složili svůj mandát. Šlo o Petra Tluchoře, Ivana Fuksu a Marka Šnajdra, kteří jsou nyní ve vazbě kvůli údajné korupci. Pekárek je ve vězení od letošního února, kde si odpykává pětiletý trest za korupci.

Rath je ve vězení déle než rok

Rath je obžalovaný také z korupce. Státní zástupce ho viní z přijetí úplatků a dalších korupčních trestných činů. Policie zadržela Ratha loni v polovině května na ulici v Rudné u Prahy. U sebe měl krabici se sedmi miliony korun. Rath popřel, že by převzal úplatek. Podle obžaloby si vzal úplatky celkem v hodnotě 16 milionů korun za to, že zmanipuloval zakázku na opravu buštěhradského zámku a zasahoval do soutěží na nákup zdravotnického vybavení pro středočeské nemocnice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane, čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…