Vezl uprchlíky z českého bordelu do tábora v Německu. Pak taxikář zjistil, že tam ukradli 2500 euro. Otočil auto a začala jízda hrůzy

04.10.2017 6:45

Osmačtyřicetiletý taxikář Zdeněk Kubů nyní předstoupil před domažlický soud, aby uvedl, jak se cítil, když vezl migranty po krádeži z folmavského erotického klubu do německého azylového tábora ve Viechtachu. O jeho strachu píše server Novinky.cz.

Vezl uprchlíky z českého bordelu do tábora v Německu. Pak taxikář zjistil, že tam ukradli 2500 euro. Otočil auto a začala jízda hrůzy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vůz

Kubů měl v autě tři irácké migranty, když mu zavolal jeho šéf, aby se vrátil na místo, kde je vyzdvihl. Jeden ze tří mužů, 19letý Abdullah Hussein, měl totiž ukrást barmance kasírtašku se dvěma a půl tisíci eur. 

„Vystrašilo mě to při představě, kdo mi sedí za zády. Tak jsem se jim snažil vysvětlit, že můj kolega má nějaký problém s autem a že se musím vrátit do Čech a pomoci mu,“ uvedl Kubů s tím, že v momentě, kdy se s s autem otočil, muž na přední sedačce otevřel dveře a vyskočil ven.

Původní text ZDE

Rychlou jízdou se pak vracel zpět se dvěma muži k erotickému klubu. U sebe neměl podle svých slov žádnou zbraň ani pepřový sprej. „Byl jsem pořád ve střehu, aby mi třeba nehodili kolem krku nějakou smyčku. Kdyby mě napadli, měl jsem v plánu to do něčeho napálit a pak jim zdrhnout,“ popsal taxikář se slovy, že pět kilometrů, které s muži musel ujet, bylo nekonečných.

Před klubem už pak na dvojici Iráčanů čekala policie, jež pak dopadla i třetího muže. Než však začal soud, Hussein zmizel, zřejmě do Belgie. 

Své zkušenosti s migranty pak již před dvěma lety pro server ParlamentníListy.cz popsal Miloš Hlaváček, jenž vaří v německém Freyungu pro azylanty. „Když vidím, jak děláme sbírky na naše nemocné děti a rodiče pak za to děkují, a pak máte srovnání s chováním azylantů, tak je to skutečně k zlosti,“ říká Hlaváček.

Uprchlíci dle něj nemají žádný režim. Musí přijít jen na snídani, oběd a večeři. Hlaváček v této souvislosti podotýká, že azylanti se teprve teď začínají trochu mít k tomu, aby po sobě uklízeli. „Tam byl šílený nepořádek. Až teď je začali nahánět, aby uklízeli. Ráno musí po sobě zamést nádvoří a jsou z toho hotoví, že to po nich někdo vyžaduje. To nikdy asi nemuseli dělat. Žijí úplně v jiném životním stylu než Evropané. To byste museli vidět na vlastní oči. Nikdy nebyli zvyklí pracovat, a pokud ano, hned za to chtějí výhody,“ vyprávěl Hlaváček.

Chudáci prý uprchlíci rozhodně nejsou. „Mají zlato, obrovské zlaté prsteny, několik zlatých řetězů a i malé děti mají iPhony. To vidíme, jak chodí po nádvoří a hodinu drží aparát a telefonují. Vybavení jsou velmi dobře, to nejsou chudáci. Někteří možná ano, ale většina z nich chudá není. Jdou si pro jídlo a telefonují nebo poslouchají muziku. Ale čekal jsem, že je uvidím modlit se, a to jsem tedy nikdy neviděl,“ uvádí Hlaváček.

Původní text ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…