Víc a víc zla Hlubučka a Redla. Server vypustil informace z policejního spisu

16.06.2022 15:41

Deník N přinesl policejní dokument, jenž ukazuje, jakých údajných trestných činů se měli dopouštět bývalý náměstek pražského primátora Petr Hlubuček (STAN) či zlínský podnikatel Michal Redl. Organizovaná zločinecká skupina měla vyžadovat úplatky od podnikatelů v souvislosti s různými zakázkami týkajícími se pražského dopravního podniku.

Víc a víc zla Hlubučka a Redla. Server vypustil informace z policejního spisu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hlubuček(STAN)

Hlavními postavami celé kauzy jsou podle všeho zlínský podnikatel Michal Redl a významný politik hnutí STAN Petr Hlubuček. Oba jsou obviněni z účasti na organizované zločinecké skupině. Detektivové se domnívají, že jejich činnost spočívala v dlouhodobém neoprávněném získávání peněžních prostředků od subjektů dodávajících pražskému dopravnímu podniku dodávky, služby a stavební práce. 

Redl, Hlubuček i další (celkem jich je obviněno jedenáct) jsou pak obviněni i z přijetí úplatků. Měli je žádat od několika společností, které chtěly mít zakázky v pražském dopravním podniku.  

Redl a Hlubuček svůj cíl realizovali podle detektivů prostřednictvím Mateje Augustína. Tento přítel Michala Redla se dostal do představenstva a byl ekonomickým ředitelem dopravního podniku.

Skupina měla například zasahovat do developerského projektu u holešovického nádraží, o úplatek si měli říct také Maroši Jančovičovi, jenž stojí v čele firmy Uniprog Solutions. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…