Více Evropy! Evropská komise si dělá, co chce! Europoslanci komentují brexit

24.06.2016 8:28

Europoslanec Pavel Svoboda v České televizi konstatoval, že britský premiér David Cameron doplatil na to, že se vymezoval proti „zlému Bruselu“ a teprve na poslední chvíli Brity žádal, aby zůstali součástí. Pro voliče byl nedůvěryhodný. My bychom si prý měli uvědomit, že jsme s EU silně provázáni a měli bychom dát EU více pravomocí. I kvůli uprchlické krizi. Komunistická europoslankyně Kateřina Konečná to vidí zcela jinak.

Více Evropy! Evropská komise si dělá, co chce! Europoslanci komentují brexit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Pavel Svoboda

Podle europoslance Pavla Svobody (KDU-ČSL) EU rozhodně nekončí. „Naším zájmem je být v tom jádru a spoluutvářet ho, ne jen reagovat. ... Po těch desetiletích, co Václav Klaus házel špínu na EU, to budeme mít těžké,“ posteskl si Svoboda.

Teď je podle něj namístě dát Evropské unii více pravomocí, aby mohla řešit ty výzvy, které před ní stojí. Bez odpovídajících pravomocí prý EU nemůže řešit např. uprchlickou krizi. Na svém názoru trvá i navzdory tomu, že důvěra Čechů, Moravanů a Slezanů v Evropské instituce není valná.

Komunistická europoslankyně Kateřina Konečná dodala, že je zklamaná z toho, jakým směrem se bude EU vyvíjet. Místo vlastních problémů bude EU řešit vystoupení Velké Británie. „Když se podíváme, jak je již dnes EU neakceschopná, tak to tu neakceschopnost jenom posílí,“ poznamenala dáma. Evropská unie by se měla zdemokratizovat.

„Je evidentní, že si Evropská komise dělá, co chce,“ míní dáma. Tato instituce by se podle jejího názoru měla dostat pod kontrolu národních států a demokraticky volených europoslanců. Pokud se tak nestane, má EU problém. Současný předseda Evropského parlamentu Martin Schulz hraje podle Konečné jen druhé housle a situaci nepomáhá řešit.

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…