Víme, který miliardář přivedl Hudečka k Babišovi a také to, kdo další chtěl zradit knížete

21.10.2014 15:20

EXKLUZIVNĚ Podle informací ParlamentníchListů.cz se v pražské politice děly kolem primátora Tomáše Hudečka a Andreje Babiše zajímavé věci. Jak naší redakci prozradily nezávisle na sobě hned dva zdroje, Hudeček plánoval hromadný odchod nejprve k šéfovi ANO, následně k Petru Gazdíkovi. Oba to však odmítli a z Hudečkových plánů tak zbyly jen trosky.

Víme, který miliardář přivedl Hudečka k Babišovi a také to, kdo další chtěl zradit knížete
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček

Tomáš Hudeček své schůzky s Andrejem Babišem sice popíral, ale podle informací ParlamentníchListů.cz ze dvou důvěryhodných zdrojů přivedl Hudečka na první schůzku k Babišovi developer Radim Passer. Podle informací redakce přišel pražské TOP 09 po schůzce mezi Babišem a Hudečkem od podnikatele Passera sponzorský dar přibližně 600 tisíc korun, TOP 09 to ale odmítla přijmout.

ParlamentníListy.cz požádaly Hudečka, aby se k této věci vyjádřil, ale zatím nereagoval.

Tomáš Hudeček a Andrej Babiš se viděli před volbami s největší pravděpodobností čtyřikrát a byla domluvena koalice. Z této koalice ale sešlo, protože Babiše údajně urazilo, že se na billboardech TOP 09 objevilo, že na radnici nebudou žádní „fízlové a estébáci“.

Když se ParlamentníListy.cz dotázaly Andreje Babiše, zda by pro něj byla přijatelná koalice se zastupiteli okolo Tomáše Hudečka, odpověděl: „Určitě ne.“ K vytvoření koalice také nepřispělo to, že mezi Hudečkem a Adrianou Krnáčovou příliš nefungovala osobní chemie.

VYBÍRÁME Z NÁZORŮ NA PRAŽSKÉ DĚNÍ:

Babiš nevyšel, zkusím Gazdíka

Hudeček po svém odchodu ze strany jednal o možné koalici na pražském magistrátě ještě s prvním místopředsedou STANu Petrem Gazdíkem. Gazdík, europoslanec a místopředseda STANu Stanislav Polčák a předseda STANu Martin Půta to odmítli, protože by to zničilo vztahy mezi STAN a TOP 09. Hlavně Miroslav Kalousek si zakládá na svém souboji s Babišem.

Původně bylo podle našich zjištění připraveno odejít s Hudečkem z TOP 09 několik pražských zastupitelů: Pavel Richter, Václav Novotný, Lukáš Manhart, Albert Kubišta a Vladislava Hujová. Ale poté, co padla možná koalice s ANO i dohoda se STAN, se k němu nepřidali.  

„Pan Hudeček měl pocit, že je nositelem jedné jediné pravdy a totéž si myslel pan Vávra. Pan Hudeček odejít nechtěl, ale Hudeček odejít musel, protože osočoval své kolegy v médiích. Tomáš Hudeček není dospělý člověk, což teď prokazuje každým svým prohlášením. Ale já mu přeju hodně zdraví a hodně úspěchů. Pokud najde schopnost akceptovat jiný názor, než je ten jeho, což se mu nikdy nepodařilo, tak se mu bude dařit," uvedl v rozhovoru k dění v pražské TOP 09 Miroslav Kalousek.
 
Dodejme, že aktuální vyjednávání o magistrátní koalici vypadají na spojení sil Trojkoalice, ČSSD a vítězné ANO. Možnou oporou v tomto případě budou i tři hlasy Pirátů. Koalice se zatím shoduje v prioritách v oblasti MHD. Podle člena vyjednávacího týmu ČSSD Karla Březiny půjde ještě o běh na dlouhou trať. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…