Víme, za co přesně chce advokát Hulík žalovat Miloše Zemana

08.01.2013 12:21

Advokát Milan Hulík hodlá podat na Miloše Zemana a jeho volební tým žalobu pro údajně neprůhledné financování předvolební kampaně. Oznámí to v úterý na tiskové konferenci.

Víme, za co přesně chce advokát Hulík žalovat Miloše Zemana
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta Miloš Zeman

Údajně neprůhledné financování prezidentské volební kampaně Miloše Zemana je důvodem občanské žaloby, kterou dnes podává člen výboru iniciativy Veřejnost proti korupci, advokát Milan Hulík, na Miloše Zemana a členy jeho volebního výboru. „Zeman nesplnil svou povinnost, která vyplývá ze zákona o volbě prezidenta. Byl povinen ještě před svou registrací do přímé volby doložit Ministerstvu vnitra původ finančních prostředků,“ kritizuje advokát nedodržení zákona.

Ohrazení týmu Miloše Zemana ZDE

Všichni ostatní uchazeči o Pražský hrad to na rozdíl od Zemana udělali. „Zákon nepočítá se sankcí, ale očekává se, že člověk, který se uchází o prezidentský úřad, svoji zákonnou povinnost splní,“ konstatoval právník.

Šlouf prý obchází banky a firmy a žádá peníze

ParlamentnímListům.cz advokát řekl, že žalobu podává sám za sebe. „Podávám ji sám - za občana JUDr. Milana Hulíka,“ zdůraznil. 

A co bylo hlavním popudem pro podání obžaloby? „Přečetl jsem si v knize rozhovorů s předsedou Ústavního soudu Pavlem Rychetským, že Miloš Zeman poslal svého bývalého poradce a blízkého spolupracovníka Miroslava Šloufa jako výběrčího do Erste bank pro sto milionů korun, ale prý mu to nedali,“ zdůvodnil Hulík, proč se rozhodl podat občanskou žalobu. A dodal, že ústavnímu soudci Pavlu Rychetskému, který byl také místopředsedou Zemanovy vlády, věří. „I proto, že mám informace od jiných svých klientů, že si Šlouf říká o velké peníze. Prý přijde a řekne, že mu dluží tolik a tolik. A když se zeptají, za co, tvrdí, že jim pomohl a že pro ně něco udělal,“ uvedl Hulík.

Celá žaloba advokáta Hulíka ZDE

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Libuše Frantová

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…