Vít Bárta odhalil rozsah krize a svěřil, co by tesal do kamene

14.09.2012 10:32

Poslanec a vlivný muž Věcí veřejných Vít Bárta se na svém blogu zamyslel nad úpadkem západní civilizace, navíc v Česku okořeněném nekompetentností vlády. Pak se svěřil se svým oblíbeným citátem od Martina Luthera Kinga a doporučil, aby byl vytesán na všechny vládní budovy.

Vít Bárta odhalil rozsah krize a svěřil, co by tesal do kamene
Foto: red
Popisek: Poslanec Vít Bárta

„Můžeme se tomu radovat nebo nad tím bědovat, objektivním faktem našeho každodenního života však jsou peníze, ekonomika a zaměstnanost,“ uvádí Bárta svou úvahu. Právě díky tomu prý dokázali naši předkové vytvořit vyspělou civilizaci. Fatální selhání systému a elit nás nyní přivedlo do kritické situace, kdy stojíme nad propastí nové ekonomické krize, a široká veřejnost si to nejspíš neuvědomuje.

Celý článek ZDE

Ačkoliv se nás všichni snaží uklidňovat, stahují se nad našimi hlavami prý stejná mračna, jako v předvečer kolapsu v roce 2008. V USA centrální banka horečně tiskne dolary, tempem až 40 miliard měsíčně. V Evropské unii od vypuknutí krize uspořádali už více než dvacet vrcholných summitů k záchraně eurozóny, jenže „svými scestnými a někdy až totalitními praktikami zatím dosáhli pouze a jenom prohloubení a prodloužení krize.“

A u nás prý do toho všeho stojí v čele země krátkozraká, nekoncepční a nemorální vláda. „Místo kriticky nezbytných reforem, zvýšení konkurenceschopnosti české ekonomiky a přesměrování jejího exportu na východ k rostoucím ekonomikám jsme dnes spíše svědky prostého a každodenního oportunismu, klientelismu a korupce našich národních a regionálních elit,“ odhaluje poslanec.

V této kritické době, kdy na vlásku visí blahobyt mnoha generací našich občanů, a možná i osud celé naší západní civilizace, se prý Bárta obrací k myšlence Martina Luthera Kinga: „Na světě není nic nebezpečnějšího než upřímná ignorace a vědomá hloupost.“ Vytesal by ji prý na vchod každé vládní instituce v naší zemi.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…