Vít Bárta se směje ODSákům, kteří tvrdí, že Nečasova vláda byla ta nejlepší

20.08.2013 10:05

Na bývalou vládu Petra Nečase se valí kritika ze všech stran. Ovšem členové liberecké ODS vládu chválí. Považují ji dokonce za nejlepší v novodobé historii České republiky. Podle předsedy Věcí veřejných Víta Bárty ale tito politici nejspíš spadli z Ještědu.

Vít Bárta se směje ODSákům, kteří tvrdí, že Nečasova vláda byla ta nejlepší
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Předseda VV Vít Bárta v pořadu ČT Otázky Václava Moravce

Vít Šlechta (ODS), lékař z Libštátu u Semil, označil Nečasovu vládu za nejlepší za posledních dvacet let. Poukázal na to, že se jí podařilo prosadit občanský zákoník, církevní restituce, druhý pilíř důchodové reformy a důstojně reprezentovala Česko v Evropské unii. Poukázal také na snížení schodku státního rozpočtu.

Poté, co odešla VV do opozice, se koalice totálně zvrhla

Bárta připouští, že i on byl členem Nečasovy vlády, přesto v jejím případě nešetří kritikou. „Poté, co TOPka a ODS zinscenovala puč VV, které na základě těchto intrik odešly raději do opozice, se koalice totálně zvrhla a jako pes utržený ze řetězu kašlala svými zákony na střední třídu,“ uvedl ve svém blogu šéf VV.

Celá poznámka Víta Bárty ZDE

Doktor Šlechta podle Bárty „spadnul z Ještědu a ignoruje realitu“. U restitucí chybí zákon, který by konkrétně definoval, co se vrací. Občanský bude nejspíš zametený pod stůl a z důchodové reformy zůstalo jen torzo.

Milenka nechává hlídat manželku zpravodajstvím. Takto vypadá nejlepší vláda?

Reprezentace v Bruselu také nebyla příliš slavná. Auditorské orgány ministerstva financí neuhlídaly Karlovarský a Ústecký kraj, aby nerozkradly dotace. Od EU pak za to dostaly pokutu.

A vláda se i stylově rozloučila, míní Bárta. „Milenka expremiéra nechává hlídat jeho manželku Vojenským zpravodajstvím. Jestli se toto nedá považovat za mezinárodní ostudu, tak co tedy? Takto, pane doktore, vypadá nejlepší vláda ČR?“ ptá se šéf VV.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…