Vítejte v novém světě, budete platit... Medveděv vzkázal Evropě, kolik teď bude stát plyn

22.02.2022 19:35

Bývalý ruský premiér a nynější místopředseda bezpečnostní rady Dmitrij Medveděv varoval evropské země, že jim brzy může stoupnout cena plynu na dvojnásobek. Uvedl to v reakci na rozhodnutí německého kancléře Olafa Scholze, který po událostech na Ukrajině zastavil schvalování plynovodu Nord Stream 2.

Vítejte v novém světě, budete platit... Medveděv vzkázal Evropě, kolik teď bude stát plyn
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Dmitrij Medveděv

„Německý kancléř Olaf Scholz rozhodl zastavit proces schvalování plynovodu Nord Stream 2. Dobrá. Vítejte ve skvělém novém světě, kde budou Evropané brzo platit 2 000 eur za 1 000 kubíků plynu,“ uvedl Medveděv na Twitteru podle informací serveru Novinky.cz. V posledních dnech se přitom cena za 1 000 kubíků pohybovala kolem 825 eur.  

Medveděv ve svém výhrůžném příspěvku neupřesňuje, zda Rusko plánuje zvýšení ceny plynu, nebo dodávky zcela zastaví, což by Evropu odkázalo na dražší dovoz plynu od jiných dodavatelů.

Výhrůžka o zdražení plynu přišla z ruské strany poté, co německá vláda zamítla povolení k provozu plynovodu Nord Stream 2 kvůli situaci na východě Ukrajiny, kam v pondělí večer vstoupily ruské tanky na „mírovou operaci“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jma

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…