Vláda anarchistů. Spletli si Prahu se skautským táborem. Zdrcující účtování Hřibovy koalice

11.08.2019 16:29

Pražská koaliční vláda funguje zhruba tři čtvrtě roku a podle komentátora Bohumila Pečinky se v podstatě potácí od krize ke krizi. Potácí se v ní proto, že Piráti a část politiků uskupení Praha sobě se pokoušejí vést město po způsobu anarchistů a aktivistů uvažujících v malých měřítkách. A podle toho to také dopadá.

Vláda anarchistů. Spletli si Prahu se skautským táborem. Zdrcující účtování Hřibovy koalice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohumil Pečinka

Piráti se podle Pečinky pokoušejí vést město anarchistickým způsobem, čímž údajně navazují na práci Zelených pod vedením Matěje Stropnického v časech koalice ANO, ČSSD, Zelených, STAN a KDU-ČSL, kterou řídila tehdejší primátorka dosazená hnutím ANO Andreje Babiše (Adriana Krnáčová).

„Podstatou celé krize je konflikt mezi anarchistickým řízením města, které provozují Piráti a část uskupení Praha sobě, a ostatními stranami bez ohledu na to, jestli jsou v opozici, nebo koalici. Část vedení pražské rady v čele s primátorem kopíruje politiku Strany zelených z minulého volebního období v čele s Matějem Stropnickým. Základní strategií je nepřiznané brzdění územního rozvoje, vnitřní výstavby města, což kombinují s marketingovými gesty,“ konstatoval Pečinka v textu pro Info.cz.

Problém je podle Pečinky v tom, že jak Piráti, tak Zelení vlastně vzešli z kroužku aktivistů, kteří mají pocit, že co je malé je pěkné, a velké obchody, či kancelářské objekty, jejichž výstavbu prosazují např. někteří developeři, pěkné nejsou. Pečinka však varuje, že s touto filozofií můžete řídit možná tak malou vesnici, ale ne milionovou metropoli, jakou je Praha. Když se o to přece jen pokoušíte, nemůže to dopadnout jinak než špatně.

„Někteří ‚mladí strejcové‘ z vedení Prahy by raději řídili mix Ladových Hrusic a skautského tábora. To je zdroj jejich často nepochopitelných postojů a reakcí,“ shrnul situaci Pečinka.

Současná koalice se prý shodne tak akorát na tom, že bude třeba zrušit novoroční ohňostroj, aby netrpěli pejsci, ale domluvit se na zásadních projektech, které by Prahu posunuly kupředu, jako je vyřešení bytové krize, to už je horší.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Situace je podle Pečinky tak špatná, že by si i předseda Pirátů Ivan Bartoš oddechl, kdyby pražský pirátský primátor Hřib padl. Zato šéf hnutí ANO a předseda vlády by asi byl raději, kdyby Piráti vládli až do sněmovních voleb v roce 2021 a totálně se přitom znemožnili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…