Vláda bude dál jednat o zpřísnění koronavirových opatření

25.02.2021 6:30

Vláda bude dnes pokračovat v jednáních o zpřísnění koronavirových opatření v Česku. Na rozsahu opatření se ministři shodli ve středu, dnes se kvůli nim opět sejdou s opozicí.

Vláda bude dál jednat o zpřísnění koronavirových opatření
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Andrej Babiš na tiskové konferenci 24. února 2021 hovoří o další nutnosti zpřísnění

Začátek zasedání kabinetu se plánuje na 18:00. Podle dosavadních informací by se mohly uzavřít mateřské školy a do škol by mohly přestat chodit i žáci prvních a druhých tříd základních škol. Kabinet zvažuje také omezení pohybu mezi kraji či do určité vzdálenosti od bydliště.

Vláda původně zasedala ve středu ráno, premiér Andrej Babiš (ANO) poté oznámil, že se k jednání vrátí večer. Opatření je podle něj nutné zpřísnit, protože stávající pravidla epidemii covidu-19 nebrání dost účinně. O podobě opatření pak vláda jednala se sociálními partnery či opozicí. Opoziční uskupení si vyžádala, aby jim kabinet předložil chystaná opatření s konkrétním odůvodněním.

Středeční jednání vlády bylo podle vicepremiéra Jana Hamáčka (ČSSD) zatím bez závěrů. Kabinet se shodl na rozsahu opatření, dnes příslušné resorty zpracují definitivní texty, které ministři představí opozici. Vláda podle Hamáčka také požádá Sněmovnu, aby nouzový stav neskončil sobotou, ale až na konci března.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…