Vláda by měla řešit, jak dál naloží s sKartami

13.03.2013 6:41

Problematikou nastavení systému sociálních karet by se měla dnes zabývat česká vláda. Na programu má senátní návrh na jejich úplné zrušení. Kabinet ale bude zřejmě řešit především otázku, jak se systémem, který doznal výrazných změn, nyní dál naložit.

Vláda by měla řešit, jak dál naloží s sKartami
Foto: Hans Štembera
Popisek: sKarta

Premiér Petr Nečas (ODS) a ministryně práce Ludmila Müllerová (TOP 09) se loni dohodli s Českou spořitelnou na změně pravidel sociálních karet. Takzvaná sKarta je povinná jen jako průkaz příjemců dávek, placení a vybírání z bankomatů s ní je dobrovolné. Ministerstvo však nedávno oznámilo, že by měla sloužit pouze jako průkazka. Spořitelna prohlásila, že nová podoba systému pro ni ztrácí smysl.

Pusto na obraně, dopady amnestie i lisabonská smlouva

Ministr zahraničí a předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg řekl, že se na zasedání vlády chce zeptat premiéra na neobsazené křeslo ministra obrany, jehož funkci od prosince zastává Nečas. Schwarzenberg to považuje za problém. Nečas mu vzkázal, aby se raději staral o nápravu vážných problémů na ministerstvu práce.

Kabinet má na programu informaci o dopadech amnestie, podklady k výběrovému řízení pro rekonstrukci historické budovy Národního muzea, problematiku reformy psychiatrické péče a některé poslanecké návrhy.

Vláda projedná také to, jak by měl Parlament schvalovat irskou výjimku z lisabonské smlouvy EU. Na jednání vlády proti původním předpokladům nepřijde nový prezident Miloš Zeman.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno, čtk

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dycky Most! Ale bez Penny Marketu. Ten špatně dopadl

11:10 Dycky Most! Ale bez Penny Marketu. Ten špatně dopadl

Dycky Most! Tahle hláška z legendárního seriálu o životě v severočeském městě evidentně neplatí pro …