Vláda je arogantní. Ukažme jí názor dalšími protesty, vyzval Sobotka

01.05.2012 10:28

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka představil ve Vyškově výsledky jednání politického grémia strany. Samozřejmě se opět opřel do vlády a jejích reforem a vyzval občany, aby pokračovali v protestech proti ní.

Vláda je arogantní. Ukažme jí názor dalšími protesty, vyzval Sobotka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

„Situace v naší zemi není dobrá a všichni to cítíme,“ uvedl Sobotka poté, co všem popřál krásný 1. máj. „Obáváme se, že vláda nezmění nic na svém arogantním chování,“ myslí si. Podle něj a jeho strany není žádná jiná cesta ze současných problémů než předčasné volby.

Pokud vláda neodstoupí, nevolte ji na podzim

Podle Sobotky jako stát potřebujeme novou hospodářskou politiku. Hlavně tedy podporu hospodářského růstu – exportu, infrastruktury, větší čerpání prostředků z Evropské unie. „Progresivní daň, zdanění velkých firem, zdanění hazardu,“ jmenoval Sobotka. Sociální demokracie tvrdí, že vláda zničila fungování státu – rozložila úřady práce nebo policii.

„Bohužel vláda minulý týden ještě přežila a sociální demokracii čekají ve sněmovně další bitvy.“ Předseda ČSSD zdůraznil, že jeho strana bude proti všem návrhům, které by ohrožovaly občany. „Není možné, aby vláda připravila o spravedlivou valorizaci lidi, kteří se celý život poctivě dřeli,“ prohlásil.

„Podpoříme demonstrace a stávky, které budou směřovat k tomu, aby se v naší zemi zlepšila ekonomická a sociální situace,“ uvedl Sobotka. Upozornil, že pokud by i přesto vláda nepadla, budou muset občané projevit svůj názor v podzimních krajských a senátních volbách.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…