Vláda požádá o dalších třicet dní nouzového stavu

18.01.2021 16:48

Vláda požádá Poslaneckou sněmovnu o prodloužení nouzového stavu o dalších třicet dní. V současné době platí nouzový stav do 22. ledna.

Vláda požádá o dalších třicet dní nouzového stavu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad vlády, ilustrační foto

Podle premiéra Andreje Babiše (ANO) by se měl nouzový stav prodloužit o dalších třicet dní, tedy do 21. února. Ministři dnes na vládě projednají i změny v systému opatření podle protiepidemického systému PES. Zřejmě povolí prodej některého zboží, které je v aktuálním pátém stupni protiepidemického systému (PES).

Babiš v neděli oznámil, že od úterý se v případě vládního souhlasu otevřou papírnictví, obchody s oblečením a botami pro děti a prodejny se spodním prádlem. Další úpravu opatření proti šíření koronaviru zatím premiér nepředpokládá s ohledem na vysoký počet hospitalizovaných. Vicepremiér Karel Havlíček (za ANO) řekl v televizi Prima, že o přesunu do čtvrtého stupně PES by vláda jednala případně ve středu, pokud se trend snižujícího se počtu nakažených udrží.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …