Vláda projedná, kolik peněz bude v příštích letech na stavbu silnic

03.10.2018 7:45

Vláda dnes projedná rozpočet Státního fondu dopravní infrastruktury na příští rok a výhled hospodaření fondu na léta 2020 až 2021. Zabývat se bude také hospodařením zdravotních pojišťoven.

Vláda projedná, kolik peněz bude v příštích letech na stavbu silnic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Start kampaně Hnutí ANO k letošním komunálním a senátním volbám. Zúčastnil se předseda ANO a premiér Andrej Babiš, lídr kandidátky v Praze Petr Stuchlík, primátor a lídr kandidátky v Brně Petr Vokřál a primátor a lídr kandidátky v Ostravě Tomáš Macura

Ze zprávy, kterou ministři proberou, vyplývá, že veřejné zdravotní pojištění bylo loni v zisku 9,52 miliardy korun, v předchozím roce to bylo asi o 3,5 miliardy korun méně. Celkové příjmy byly 284,8 miliard korun, z toho 65,3 miliardy ze státního rozpočtu, a výdaje 275,3 miliardy korun. Proti předchozímu roku byly příjmy o téměř 20 miliard vyšší.

Menšinový kabinet se bude zabývat také zpřísněním limitů pro obsah některých chemických látek na pracovištích, například v hlubinných dolech, a opatřeními na zmírnění vlivu hluku. Na programu mají ministři také návrh resortu spravedlnosti na jmenování soudců a návrh ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) na povýšení povýšení policejního prezidenta Tomáš Tuhého do hodnosti generálporučíka, druhé nejvyšší české vojenské hodnosti. Do hodnosti brigádních generálů navrhuje jmenovat ředitele Krajského ředitelství policie Středočeského kraje Vladimíra Kučeru a ředitele dopravní policie Tomáše Lercha.

Pravděpodobně nesouhlasně se vláda postaví k poslaneckému návrhu na pětileté prodloužení lhůty pro takzvané mimořádné vydržení majetku, jak je zakotvil nový občanský zákoník. Předloha Piráta Lukáše Černohorského by podle podkladů pro schůzi nenaplnila zamýšlený cíl, tedy zamezit mimořádnému vydržení pochybně privatizovaného a převáděného státního majetku.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…