Vláda projedná obměnu legislativní rady a regulaci ve vodárenství

04.06.2014 6:55

Vláda se dnes bude zabývat návrhem ministra pro legislativu Jiřího Dienstbiera (ČSSD) na obměnu více než třetiny členů legislativní rady vlády. Ministr návrh zdůvodňuje nutností posílit orgán o odborníky na veřejné právo a zastavit lobbování resortů.

Vláda projedná obměnu legislativní rady a regulaci ve vodárenství
Foto: Hans Štembera
Popisek: Večerní jednání vlády

Podle médií by třicetičlennou radu měl opustit například poslanec ODS Marek Benda nebo exministr spravedlnosti Jaroslav Bureš. Přijít mají třeba odborníci na ústavní právo Jan Kudrna a Jan Wintr.

Kabinet by se měl vrátit také k debatě o regulaci cen ve vodárenství, kterou už několikrát přerušil. Podle jedné z původně navrhovaných variant by měl ceny vody regulovat Energetický regulační úřad. Vodárenské firmy se zavedením nového regulátora nesouhlasí. Tvrdí, že by změna zdražila vodu.

Ministři dostanou na stůl stanoviska úřadů k několika závěrům Nejvyššího kontrolního úřadu. Například ministerstvo dopravy v reakci na kritiku NKÚ ohledně čerpání z evropských fondů uvedlo, že železnice má pro vyčerpání dotací z Evropské unie dost projektů.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…