Vláda projedná odměny pro zdravotníky. Mohou je dostat v květnu

08.03.2021 6:30

Vyplacení odměn pro zdravotníky v nemocnicích, prodloužení termínu pro daňová přiznání či prominutí DPH na respirátory má dnes projednat vláda.

Vláda projedná odměny pro zdravotníky. Mohou je dostat v květnu
Foto: Repro ČT24
Popisek: Vláda 12.10. na tiskové konferenci oznamuje mimořádná opatření v boji proti koronaviru

Na programu jsou dále strategie řešící rovnost mužů a žen, budoucnost dopravy či policie nebo stanoviska ministerstev ke kontrolním závěrům Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ).

Ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) by měla vládě předložit dvě daňové úpravy. Ministerstvo financí plánuje o měsíc prodloužit termín pro podání daňového přiznání. V papírové podobě ho tak bude možné podat do 3. května, v elektronické verzi až do 1. června. Další prodloužení ministerstvo chystá i v případě nulové sazby DPH na respirátory třídy FFP2, případně vyšší nebo srovnatelné úrovně. Opatření, kterým chtěla vláda podpořit snížení cen ochranných pomůcek, by měla trvat další dva měsíce navíc až do 3. června.

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) plánuje předložit návrh na vyplacení odměn pro zdravotníky v nemocnicích, které jim ministerstvo přislíbilo za jejich pracovní nasazení. Peníze by měli dostat v květnové výplatě. Loni zdravotníci v nemocnicích obdrželi za jarní měsíce navíc 75 000 korun hrubého.

Na řádném programu kabinetu jsou mimo jiné strategie rovnosti žen a mužů do roku 2030, dopravní politika a koncepce rozvoje policie do roku 2027 nebo vyhodnocení naplňování státní energetické koncepce ČR.

Ministři projednají také nařízení vlády, které snižuje limity pro hliník v materiálech pro hračky a zavádí speciální limity pro formaldehyd u hraček určených pro děti do tří let nebo určených k vkládání do úst. Na programu je i řada stanovisek ministerstev ke kontrolním závěrům NKÚ a informací resortů ohledně toho, jak plní opatření, která kvůli závěrům NKÚ přijaly.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: čtk

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…