Vláda projedná pozastavení činnosti KSČM a financování filmu

29.02.2012 10:15

Vláda se dnes bude zabývat mimo jiné tím, zda navrhne pozastavení činnosti Komunistické strany Čech a Moravy (KSČM). Kabinet má na programu také návrh zákona o audiovizuálních dílech a podpoře kinematografie, který má nově zajistit financování českého filmu. Ministři posoudí také několik poslaneckých návrhů opoziční ČSSD.

Vláda projedná pozastavení činnosti KSČM a financování filmu
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Komunisté se zatím zřejmě nemusí obávat, že by vláda navrhla pozastavení jejich činnosti. Ministerstva vnitra (MV) a spravedlnosti nedoporučují vládě návrh podat. Do budoucna podle nich ale nelze podceňovat protidemokratickou činnosti KSČM. Předkládají proto aktualizovaný seznam dalších možných opatření.

Fiskální unie EU

Návrh zákona o audiovizuálních dílech a podpoře kinematografie počítá s tím, že by se na financování státního fondu na podporu kinematografie v budoucnu podílely všechny subjekty, jejichž podnikání je spojeno se zpřístupňováním kinematografických děl. Nyní fond dostává korunu z každé prodané vstupenky do kina, další příjmy má z prodeje licencí filmů a z reklamy na komerčních televizích.

Premiér Petr Nečas (ODS) krátce po jednání vlády zamíří do Londýna, kde se zúčastní vzpomínkového večera věnovaného bývalému českému prezidentovi Václavu Havlovi a setká se s britským ministerským předsedou Davidem Cameronem. Spolu s ním pak Nečas zamíří na summit evropských lídrů v Bruselu, kde by se měl odehrát podpis smlouvy o fiskální unii.

Vláda se ale dnes českému postoji k nové evropské smlouvě bude zřejmě věnovat jen krátce. Na tom, že ČR nyní smlouvu nepodepíše, se už s největší pravděpodobností nic měnit nebude. ČR tak zřejmě zůstane spolu s Británii jedinou zemí EU, která smlouvu o rozpočtové odpovědnosti nyní nepodepíše.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…