Vláda projedná vyslání dalšího letounu pro zraněné Ukrajince

05.03.2014 6:05

Vláda dnes zřejmě rozhodne o vyslání dalšího letounu pro deset až 15 Ukrajinců, kteří byli zraněni při nedávných protivládních demonstracích. Už minulý týden převezly dva letouny z Kyjeva do Česka 27 zraněných. Jsou v péči tří pražských nemocnic.

Vláda projedná vyslání dalšího letounu pro zraněné Ukrajince
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman jmenoval vládu premiéra Bohuslava Sobotky

Léčení ukrajinských pacientů, které na místě vytipovali pracovníci humanitární organizace Člověk v tísni, poskytuje Česko v programu Medevac, vláda na něj zatím vyčlenila deset milionů korun.

Kabinet by měl projednat také strategický plán, který se týká produkce ryb. Podle materiálu by produkce měla v příštím desetiletí zůstat stejná nebo mírně vzrůst a pohybovat se na úrovni 20.500 tun.

Vláda posoudí i novelu o hmotné nouzi, podle níž by lidé v ubytovnách měli doplatek na bydlení od státu dostávat jen půl roku či výjimečně maximálně rok. Návrh zákona sice schválila Rusnokova vláda, takže by měl putovat do sněmovny, nová ministryně práce Michaela Marksová (ČSSD) ho tam ale poslat nechce. Kabinetu navrhuje, aby usnesení Rusnokovy vlády zrušil. Ministerstvo práce teď připravuje vlastní řešení.

Ministři se vyjádří rovněž k návrhu opoziční KSČM na zavedení obecného referenda. Návrh u vlády zřejmě narazí, kabinet plánuje předložit vlastní normu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: dkr, čtk

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové coby osvoboditelé v Evropě končí. Ivan Hoffman o přepisování dějin

17:00 Rusové coby osvoboditelé v Evropě končí. Ivan Hoffman o přepisování dějin

POHLED IVANA HOFFMANA Generace, která zažila druhou světovou válku, vymřela, a s ní se poroučela i h…