Vláda se bude zabývat dětskými skupinami i obecní policií

22.08.2012 6:25

Pravidla pro případný vznik takzvaných dětských skupin, kterých by rodiče mohli využívat místo mateřských školek, je jedním z bodů dnešního jednání vlády. Ministři proberou také normu, která rozšíří některé pravomoci obecních a městských policistů.

Vláda se bude zabývat dětskými skupinami i obecní policií
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Strakovy akademie

Dětské skupiny by se měly stát alternativou k jeslím a školkám, navrhuje ministerstvo práce ve věcném záměru nového zákona. Od služby si slibuje větší zaměstnanost matek či otců a s ní také větší odvody do státní pokladny.

Strážníci městských a obecních policií by měli získat některá oprávnění, která v současné době náleží pouze policii, navrhuje novela příslušného zákona z dálny ministerstva vnitra. Nově by mohli strážníci vstupovat například do heren či restaurací po zavírací době, navíc i do neveřejných částí v případě, že by se tam podával či prodával alkohol a cigarety nezletilým.

Ministři také proberou návrh novely zákona proti praní špinavých peněz, která zavádí společný ohlašovací formulář EU, který bude nutné vyplnit při převozu hotovosti přesahující 10.000 eur (asi 248.000 korun). Na programu jednání mají i některé poslanecké návrhy zákonů, například novelu, která má odstranit nejasnosti kolem kolektivní správy autorských práv.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno, čtk

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…