Vláda se vrátí k projednání problematiky evropských fondů

04.07.2012 7:02

Vláda se dnes vrátí k jednání o materiálu ministerstva pro místní rozvoj (MMR), podle kterého může ČR přijít v evropských fondech asi o 22 miliard korun. Stalo by se tak v případě, že Evropská komise do konce letošního roku Česku neobnoví proplácení dotací. Jde hlavně o peníze operačních programů Životní prostředí a Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

Vláda se vrátí k projednání problematiky evropských fondů
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Vláda se vyjadřuje ke krizi vzniklé odtržením Karolíny Peake od Věcí veřejných

Ministerstvo dopravy navrhlo do konce roku vypracovat koncepci národní kosmické agentury. Návrh na vznik koncepce vládě předloží ministr dopravy Pavel Dobeš (LIDEM). Kabinet projedná také návrh smlouvy o zamezení dvojímu zdanění s Íránem. Daňovou smlouvu včetně protokolu se na expertní úrovni podařilo dojednat v únoru 2012.

Přicházíme o desítky miliard?

Ministři se budou zabývat i zprávou Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ) o kontrole hospodaření ve státním podniku Lesy ČR, která odhalila řadu chyb včetně porušení zákona.

Vláda projedná také závěry Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ), podle kterého stát při správě daně z přidané hodnoty při dovozu zboží ze třetích zemí přichází o deset miliard Kč ročně. Ministerstvo financí závěry odmítá. Bez rozpravy se bude kabinet zabývat návrhem na změnu usnesení k harmonogramu činnosti příprav k rozšíření Jaderné elektrárny Temelín na léta 2011 - 2012.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…