Vládě bych dala za boj proti korupci čtyřku, oznámkovala Marvanová

31.05.2012 18:33

Auditoři Evropské komise se chystají prověřit čerpání evropských fondů na severu Čech. Korupce je obrovský problém a do pořadu Impulsy Václava Moravce o ní přišla diskutovat právnička Hana Marvanová.

Vládě bych dala za boj proti korupci čtyřku, oznámkovala Marvanová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hana Marvanová

„Tento zákon je krok dobrým směrem, ale je to jenom krůček. Bude to velmi snadné obejít,“ uvedla Marvanová k zákonu o anonymních akciích. Podle ní je dobré, že nebude možné převádět akcie z ruky do ruky a bude zaevidováno, kdo je kdy vlastnil. „Lidé si nesmějí slibovat od tohoto zákona, jaké osoby společnost vlastní,“ dodala.

Rampulu měli odvolat dávno

Marvanová ale věří, že se podaří prosadit i další věci, na jednání jí to dokonce slíbil kromě poslanců i ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský. „Uvidíme ale, jak firmy budou návrh využívat. Nechci zpochybňovat, že tento zákon vůbec je. Měl být už dávno,“ zdůraznila.

Marvanová si nemyslí, že by se měly anonymní akcie rušit, ale lepší by bylo, kdyby byly evidovány. Ocenila seznam protikorupčních kroků, který sestavil NERV, ale podle ní se nedaří zavádět je do praxe. „Je to tak čtyřka,“ oznámkovala prosazování těchto opatření vládou.

Řeč přišla také na Vrchní státní zastupitelství v Praze a Vlastimila Rampulu. Ten by už podle Marvanové na své židli jednoznačně sedět neměl, ať už kvůli kauze Gripen nebo Mostecká uhelná. „Je dokonce možné, že vyšetřování takových kauz již nebude možné kvůli promlčení,“ upozornila Marvanová.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…