Vládo, odstup, vyzývá opět KSČM

15.09.2012 16:27

Komunistická strana Čech a Moravy vyzývá vládu premiéra Petra Nečase, aby odstoupila. Strana kritizuje hlavně navrhovaný daňový balíček, zmiňuje ale také, že i aféra s metylalkoholem dokazuje, že kabinet není schopen vést stát.

Vládo, odstup, vyzývá opět KSČM
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

„Vládní koalice složená z ODS, TOP 09 a LIDEM už dospěla do stadia, kdy přestává být schopna vládnout. Ztrácí i podporu vlastních poslanců pro schválení zákonů, které sama prezentuje jako klíčové. Jde zejména o zvýšení DPH a tzv. církevní „restituce“. Metylalkoholová aféra, jež stála již téměř dvacet životů a v jejímž důsledku jsou další desítky občanů v kritickém stavu, je vyústěním neschopnosti neoliberální pravicové vládní většiny řídit tento stát,“ konstatují komunisté.

KSČM má daňové změny nejen za asociální, ale hlavně nekoncepční. „KSČM proto požaduje věcnou debatu. Odmítá dosavadní slepou snahu vládní koalice o prosazení balíčku bez podstatných změn, za každou cenu, bez ohledu na názory veřejnosti i ekonomů, i zlomením odporu vlastních rebelujících poslanců,“ píše se v prohlášení.

Podle komunistů snižuje vláda životní úroveň občanů a jediný výsledek jejího vládnutí je vyvádění státních peněz korupčními kanály. „Proto KSČM znovu, opakovaně, požaduje bezpodmínečné a okamžité odstoupení vlády P. Nečase a vypsání předčasných voleb. Jenom tak bude možné zastavit prorůstání korupce do všech sfér života občanů České republiky i propad životní úrovně většiny obyvatel a nastartovat hospodářský růst,“ shrnuje opozice.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukazoval s Černochovou „zákaz Slovákům“, teď se Naď chlubí národním dresem. Lidé mu napsali své

4:46 Ukazoval s Černochovou „zákaz Slovákům“, teď se Naď chlubí národním dresem. Lidé mu napsali své

„Fotit se s cedulkou ‚Slovákům vstup zakázán‘ a potom se předvádět ve slovenském dresu může jen čist…