Vládo, pozor! Odboráři vyrazí proti vládní politice 17. listopadu

18.10.2012 13:22

Na obzoru je další demonstrace zaměřená proti vládě Petra Nečase. Odbory a občanské iniciativy sdružené v platformě Stop vládě ji chystají na 17. listopadu. Předpokládají, že účast bude nadprůměrná.

Vládo, pozor! Odboráři vyrazí proti vládní politice 17. listopadu
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Důchodci demonstrovali proti vládě

Demonstrace proti záměrům vlády Petra Nečase by se měla uskutečnit opět v Praze na Václavském náměstí, a to na výročí Sametové revoluce, tedy 17. listopadu od 13 hodin. Aktivisté očekávají sice méně účastníků než v dubnu, kdy na jejich akci na Václavském náměstí dorazilo až 120 tisíc lidí, ale i tak prý bude účastníků více než dost.

Na náměstí budou petiční a další informační stánky, poté proběhne demonstrace a protestní pochod, který povede z Václavského náměstí přes Národní třídu až k Národnímu divadlu.

K protestu se zřejmě podle Týdne.cz připojí i Asociace samostatných odborů, což je po ČMKOS druhá největší odborová centrála v zemi. „Víme o tom, že demonstrace bude, zúčastníme se jednání, které se o tom uskuteční v pondělí," informoval Týden.cz místopředseda asociace Jaroslav Pejša.

Připojí se i senioři

Platformu Stop vládě tvoří několik desítek odborových organizací a občanských iniciativ. Vedle ČMKOS a jejích členských svazů je to například i ProAlt, Nezávislé sociálně ekologické hnutí - Nesehnutí, Národní rada osob se zdravotním postižením či Rada seniorů.

Mluvčí Českomoravské konfederace odborových svazů Jana Kašparová, která je rovněž mluvčí platformy Stop vládě, uvedla, že mottem demonstrace by mělo být "Demokracie vypadá jinak". O konkrétní podobě se ovšem podle ní stále ještě jedná.

„Důvodem pro protest je pokračující vládní koalice Petra Nečase a její snaha prosazovat asociální vládní reformy, a to i přesto, jakou nelegitimitu získala v krajských volbách," prozradil jeden z mluvčích platformy Stoo vládě Jan Májíček.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…