Vnitřní rozklad ČSSD pokračuje, píše oranžový senátor

20.06.2012 20:42

Podle senátora Vladimíra Drymla (ČSSD) se sociální demokracie nevyrovnává dostatečným způsobem s korupční kauzou Davida Ratha, ale i dalšími podezřelými případy. Jednomu ze čtenářů serveru ParlamentníListy.cz člen horní komory dokonce napsal, že na kritiku vedení odpovídá arogancí. Připomněl také, že se Lidový dům potýká s nemalými dluhy.

Vnitřní rozklad ČSSD pokračuje, píše oranžový senátor
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Vladimír Dryml

Čtenář serveru ParlamentníListy.cz chtěl od senátora Vladimíra Drymla slyšet, jak hodnotí situaci v ČSSD, a také to, zda neuvažuje o odchodu ze strany, protože v poslední době kritizuje stranu, kterou reprezentuje, stále častěji a to poměrně ostře. Přinášíme senátorovu odpověď.

Arogance vedení sociální demokracie

„Vzhledem k tomu, že se stále objevují další a další nové informace o korupci a to i politické uvnitř ČSSD a navíc není zájem o vysvětlení a vyřešení těchto případů (zóna Solnice v Královehradeckém kraji, autobusové nádraží v Lázních Bohdaneč v Pardubickém kraji, problémy hejtmana Haška a Zimoly s evropskými dotacemi i dopis od MUDr. Ratha pro mne z vazební věznice v Litoměřicích a další a další) je důsledkem slabého vedení a vnitřního rozkladu ČSSD,“ zdůrazňuje Dryml.

Senátor také připomíná, že strana je zadlužena a podpora senátora Jiřího Dienstbiera (ČSSD) na prezidenta bude stát další desítky milionů korun, i když v konečném důsledku nemá valné šance na vítězství.  Proto se raději rozhodl podpořit čestného předsedu SPOZ Miloše Zemana. Co se týče odchodu z ČSSD, senátor se čtenáře závěrem zeptal, jak by postupoval on na jeho místě?

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…