Vojtěch Filip na smetiště dějin? KSČM se houfuje proti němu. Už nejen Skála

02.10.2019 8:00

Oldřich Bubeníček. V současné době komunistický ústecký hejtman, jenž by mohl nahradit Vojtěcha Filipa v křesle předsedy KSČM. Straně totiž reálně hrozí, že by mohla vypadnout z Poslanecké sněmovny, a tak by se na jaře mohli rebelové ve straně vzbouřit a chtít změnu. Píše o tom dnešní MF Dnes.

Vojtěch Filip na smetiště dějin? KSČM se houfuje proti němu. Už nejen Skála
Foto: Redakce
Popisek: hejtman Bubeníček (KSČM)

Bubeníček je jediným komunistou, který v poslední době vyhrál nějaké volby. Podpořil by jej v případě jeho kandidatury dokonce Filipův protikandidát z roku 2017 Josef Skála. „Jemu jsem připraven krýt záda i jako místopředseda,“ uvedl Bubeníček. 

Anketa

Kdo je nejlepší moderátor?

hlasovalo: 14040 lidí

Komunisté v současné době bojují s ubývajícími procenty volebních preferencí. Na jarním sjezdu by se tak rebelové mohli pokusit o změnu. Bubeníček se však podle všeho do vysoké politiky nehrne. „Kandidovat nebudu. Do vedení musejí přijít lidé o generaci mladší,“ tvrdí Bubeníček.

Filip kandidaturu zatím zvažuje, podle jeho slov půjde o to, zda jej budou komunisté ve svém čele chtít. O post předsedy by mohli zabojovat i poslanec Leo Luzar, Josef Skála či europoslankyně Kateřina Konečná. 

V posledním průzkumu CVVM měli komunisté 8,5 procenta hlasů. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …