Vojtěch Filip nahlédl do STANu. A viděl tam velmi nevábné věci

25.03.2022 10:57

STANová plachta je plná děr. Bývalý předseda KSČM Vojtěch Filip se věnoval střetům zájmů osobností ve vedení hnutí STAN a nedošel k příliš potěšujícím závěrům. Rozhodně se prý nedá hovořit o ojedinělých případech, jak se kaje sám předseda hnutí Vít Rakušan.

Vojtěch Filip nahlédl do STANu. A viděl tam velmi nevábné věci
Foto: Vít Hassan
Popisek: Předseda KSČM Vojtěch Filip ve volebním štábu

„Je to prazvláštní sestava, tihle novodobí bijci za ‚pravdomluvnost‘,“ naráží Filip na fakt, že předseda hnutí STAN čelí potížím z někdejšího starostování v Kolíně, že „rezignoval“ na výběrová řízení a přihrával kšefty svým kamarádům.

To první místopředseda si zase vystřelil z voličů, když dávno před loňskými podzimními volbami věděl, že prchne do USA, tudíž nebude způsobilý k výkonu poslaneckého mandátu. Jeden z místopředsedů rezignoval na ministerský post ještě před jmenováním vlády, byť několik dnů vytrvale přesvědčoval občany, že on nic, že on muzikant a že vlastě ani neví, že nějaký Kypr existuje.

No a druhý z místopředsedů o sobě dal vědět nyní a nasadil tomu opravdu korunu: „Jeho pokus, aby vedle svého platu europoslance (asi je fakt chudák, když ho ten Brusel neuživí) ještě vymáhal tučnou provizi za více než podivné, tzv. advokátní služby, které ‚poskytoval‘ pěti obcím na Zlínsku při vymáhání odškodného za vrbětické výbuchy. I on, stejně jako jeho kolegové, se nejdříve dušoval, že jeho konání bylo čisté jako ta lilie a vedeno jen těmi nejlepšími úmysly. Ale pravda je najednou venku. A šéf je všechny do posledního dechu kryl,“ glosuje dění Vojtěch Filip.

„Asi vám nemusím sdělovat, o kom že je řeč – ano o předsedovi STAN Vítu Rakušanovi, prvním místopředsedovi Janu Farském a o místopředsedech Věslavu Michalikovi a Stanislavu Polčákovi,“ konretizuje.

A závěrem shrnuje: „ Zmíněným pánům zřejmě nedochází, že STANová plachta, dříve skutečné úmysly zakrývající, je nyní plná děr, přes které je vidět úplně něco jiného, než jejich nikoli ojedinělé nepravosti.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…