Vojtěch označen za... A brzdí: Proplácení testů? Uvidíme

05.08.2021 8:17 | Ze sítí

Imunolog Jiří Šinkora oznámkoval ministra zdravotnictví za ANO Adama Vojtěcha. Popsal ho jako „sr*če“. Ministr mezitím uvažuje, že oproti původním plánům budou pojišťovny i po 1. září proplácet testy na covid.

Vojtěch označen za... A brzdí: Proplácení testů? Uvidíme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Adam Vojtěch

Ministr zdravotnictví za hnutí ANO Adam Vojtěch už na začátku prázdnin upozorňoval, že pojišťovny přestanou proplácet jakýkoliv test na covid. Ministr tím chtěl lidi motivovat k tomu, aby se nechali očkovat. Jenže půlka prázdnin je pryč a ministr v tomto směru prozatím nevydal žádný pokyn, takže možná změnil názor.

Ministr teď čeká, jak se bude epidemie projevovat dál.

„V případě nějakých zásadních změn ve vývoji epidemie by případně mohlo dojít i k úpravě již daného MO,“ stojí v prohlášení resortu.

Imunolog Jiří Šinkora byl při hodnocení práce ministr Vojtěcha značně nekompromisní.

„Vidíte to, takový sráč a matlák a lidé mu věří. Myslím, že jsme si ten zbytečně smrtící průběh jako celek zasloužili,“ konstatoval imunolog.

Šinkora udeřil

Odkazoval se přitom na průzkum CVVM, který ukázal, že lidé nejvíce důvěřují předsedovi Ústavního soudu ČR Pavlovi Rychetskému a právě ministrovi zdravotnictví Vojtěchovi. Naproti tomu prezident Miloš Zeman a premiér Andrej Babiš (ANO) dopadli neslavně.

Zatímco Vojtěchovi vyjádřilo důvěru 46 procent dotázaných a nedůvěru mu vyjádřilo 41 procent lidí, Zemanovi důvěřuje 27 procent lidí a 65 procent dotázaných prezidentovi vyjádřilo nedůvěru. Babišovi důvěřuje 29 procent dotázaných a 67 procent mu vyjádřilo nedůvěru. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…