Vojtěch se stal směšným. A to je to nejhorší, řečnil hejtmanský kandidát ČSSD

23.08.2020 18:18

Kandidát ČSSD na hejtmana ve Středočeském kraji Robin Povšík si při startu volební kampaně nebral servítky vůči koaličnímu partnerovi, hnutí ANO. V souvislosti s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem hovořil o chaosu a nekompetentnosti. Dodal také, že šéf resortu zdravotnictví je směšný. Píše to server iDNES.cz.

Vojtěch se stal směšným. A to je to nejhorší, řečnil hejtmanský kandidát ČSSD
Foto: ČSSD
Popisek: Robin Povšík

Povšík při startu volební kampaně sociální demokracie mimo jiné uvedl, že absolutním protikladem sociálnědemokratické stabilitě a jistotě je chaos a nekompetentnost ministra zdravotnictví. „Velmi často se dnes říká, že jeho postupy připomínají pohádku o Pyšné princezně, kdy starý král, který byl také trochu pomatený, odvolával, co slíbil, a slíbil, co odvolal, No, ten král v té pohádce byl ale vlastně legrační, nám se to líbilo, pamatujeme si to,“ poznamenal Povšík s tím, že se domnívá, že když toto dělá politik, tak je směšný. „A podle mého není nic horšího, než když se politikovi stane, že je směšný,“ dodal.

Jde zejména o veletoč s rouškami, k němuž tento týden došlo. V pondělí Vojtěch řekl, že roušky budou povinné od 1. září ve veřejné dopravě i ve vnitřních prostorách, ve středu pak nová nařízení představil a o den později, po zásahu premiéra Andreje Babiše (ANO), bylo vše jinak.

Vojtěch je pak terčem sociální demokracie i ve videu, které ČSSD ukázala při startu celostátní volební kampaně. Tam si dělá legraci z několika sociálnědemokratických výroků. „Je snadné připomínat výroky z ledna. Nikdo nebyl prorokem včetně sociální demokracie,“ oponoval Vojtěch. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…