Volba primátora není hledání Superstar, vysmál se šéf Starostů pražskému Hudečkovi

09.04.2014 20:34

Nový předseda Martin Půta chce, aby hnutí Starostové a nezávislí (STAN) nejprve získalo sebevědomí na komunální úrovni a až pak se plně angažovalo spolu s TOP 09 v dalších parlamentních volbách. Stejně to vidí u volby pražského primátora, podle něj by měl kandidát pocházet opět z řad starostů.

Volba primátora není hledání Superstar, vysmál se šéf Starostů pražskému Hudečkovi
Foto: Liberecký kraj
Popisek: Hejtman Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj)

„Pokud naši kandidáti budou úspěšní na té komunální úrovni a v roce 2016 i na krajské, tak se můžeme bavit o situaci v roce 2017,“ uvedl v Interview ČT24 Martin Půta. V případném rozdělení TOP 09 a STAN ale nevidí podobnost s něčím tak výrazným, jako bylo rozdělení Československa.

„Pokud chce TOP 09 skutečně sebevědomého partnera, pak musíme to sebevědomí získat v komunálních volbách,“ míní nový předseda STAN. „Předjímat teď, co se stane za tři roky v parlamentních volbách, to se mi nechce,“ dodal. Srovnává to s tím, jaká byla situace naopak před třemi roky – to podle něj také nikdo netipoval, že bude hnutí ANO tak úspěšné a jeho předseda Andrej Babiš bude vicepremiérem.

Partnerství mezi TOPkou a STAN je podle Půty jinak rovnovážné, TOP 09 má sice více poslanců, ale STAN má zase dost svých lidí na komunální úrovni. Nyní se sice Starostové věnují evropským volbám, ale právě místní úroveň je to, na co se chtějí celkově soustředit.

Jde například i o volbu pražského primátora, kterým je nyní zástupce TOP 09 Tomáš Hudeček. „Hledání pražského primátora by nemělo být nic na úrovni Česko hledá Superstar,“ varuje Půta. Sám by dal přednost tomu, aby šlo opět o úspěšného komunálního politika, například dobrého starostu některé z pražských částí. „Možná by to bylo lepší než tahání králíků z klobouku,“ míní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…