Volební doporučení MfD: Nenechte si vypláchnout mozek

19.10.2012 8:13

Zástupce šéfredaktora deníku MF Dnes Jiří Kubík ve svém komentáři radí před druhým kolem senátních voleb. Nenechte si vypláchnout mozek, volte si, jak chcete, píše. Lidé by se neměli nechat ovlivnit nepostupujícími kandidáty z prvního kola volby, kteří dávají svá doporučení, koho podpořit. A novinář uvádí důvody.

Volební doporučení MfD: Nenechte si vypláchnout mozek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Libor Michálek se stal společným kandidátem Strany zelených, České pirátské strany a KDU-ČSL do senátních voleb

Jako příklad uvádí případ volebního obvodu Praha 2, kde proti sobě nyní stojí kandidát lidovců, zelených a pirátů Libor Michálek a poslanec ČSSD Stanislav Křeček. Kandidátka ODS Milena Kozumplíková, která v prvním kole neuspěla, nyní doporučuje, aby lidé svůj hlas odevzdali Stanislavu Křečkovi. "Teď volím slušného člověka, ačkoliv se s jeho programem neztotožňuji. Tím je pan Křeček," prohlásila Kozumplíková.

Podle Kubíkova komentáře tím o sobě prozradila víc, než chtěla. "Programové neshody, takovou malichernost, vem čert, hlavně nesmí být zvolen neslušný člověk Michálek," ironizuje Kubík.

A čím že se Michálek provinil? Před dvěma lety jako šéf Fondu životního prostředí nahrál poradce ministra a místopředsedy ODS Milana Drobila, jak na něj naléhá, aby manipuloval veřejné zakázky. Nenechal se ale uplatit, nahrávku zveřejnil. Od Drobila dostal padáka, od protikorupční policie si vysloužil ocenění a od voličů 24,3 procenta hlasů, díky čemuž skončil v prvním kole na prvním místě.

"Nechme se překvapit, jak v druhém kole zafunguje doporučení paní Kozumplíkové, která jako bezesporu slušný člověk a vyslankyně ODS skončila až na čtvrtém místě," píše novinář.

Další příklad?

V Praze 8, kde postoupila senátorka ODS Filipiová a komunista Dolejš, zase nepostupující kandidát ČSSD Potůček neváhá "podříznout větev" kandidátce demokratické strany a doporučuje k volbě člena KSČM, který byl prý navíc usvědčen z náchylnosti k úplatkům.

"Z toho plyne poučení do druhého kola: Na 'dobré rady' outsiderů zřetel neberte a volte si, jak chcete," uzavírá svůj komentář Jiří Kubíček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …