Volebním lídrem ČSSD v Olomouckém kraji bude poslanec Váňa

19.08.2013 21:51

Lídrem ČSSD v Olomouckém kraji v předčasných volbách do Poslanecké sněmovny bude poslanec Roman Váňa, který v čele kandidátní listiny stál i při sněmovních volbách v roce 2010. Druhé místo na kandidátce ČSSD pro předčasné volby patří poslanci Pavlu Holíkovi a třetí poslanci a šéfovi krajské organizace ČSSD v Olomouckém kraji Jiřímu Zemánkovi. Kandidátku dnes v Olomouci schválil krajský výkonný výbor ČSSD a ještě ji musí musí potvrdit celostátní předsednictvo ČSSD.

Volebním lídrem ČSSD v Olomouckém kraji bude poslanec Váňa
Foto: Hans Štembera
Popisek: V hotelu Olšanka zasedal ÚV ČSSD. Šéf ČSSD Sobotka zatím neprozradil složení nové stínové vlády

Anketa

Ocenili byste v současné situaci předčasné volby?

73%
22%
hlasovalo: 687 lidí

"Za úspěch budu považovat, když sociální demokracie osloví v nadcházejících podzimních volbách třicet a více procent voličů. Co se týká voleb v Olomouckém kraji, budeme usilovat o pět mandátů, což bychom si oproti volebnímu období 2010 až 2013 o jeden polepšili," řekl ČTK Váňa.

Šéf ČSSD v Olomouckém kraji Zemánek na post lídra nekandidoval, protože bude mít na starost přípravu volební kampaně. "Osobně považuji schválenou kandidátní listinu za silnou, reprezentativní a schopnou oslovit voliče. Roman Váňa je dobrou volbou a bezesporu v kampani zúročí své bohaté zkušenosti z práce ve sněmovně i pozice lídra v parlamentních volbách v roce 2010," uvedl Zemánek.

ČSSD už má jako první z parlamentních stran návrh sestavy lídrů, kteří ji povedou do voleb v jednotlivých krajích. V čele pražské kandidátky má stanout odborový předák Jaroslav Zavadil, předseda strany Bohuslav Sobotka povede kandidátku na jihu Moravy. Své lídry, mezi nimiž jsou čtyři krajští hejtmani, ČSSD oznámila minulý týden. Nyní o kandidátech budou rozhodovat krajské výkonné výbory a v sobotu je musí ještě potvrdit ústřední výkonný výbor strany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…