Volit Babiše? Zatím ještě ne. Jeho hnutí v průzkumu propadlo

21.06.2012 15:55

Volit Andreje Babiše je pro čtyři pětiny národa naprosto nepředstavitelné. Poslední průzkum ukázal, že hnutí zemědělského magnáta si nestojí vůbec dobře. Lidé ho většinou ani neznají a ještě méně jich věří, že by mohl v politice něco změnit. Neochota lidí dávat svůj hlas Babišovi tedy v kontextu ostatních statistik až tak nepřekvapí.

Volit Babiše? Zatím ještě ne. Jeho hnutí v průzkumu propadlo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš, majitel Agrofertu

Společnost SANEP v červnu pod vlivem nejnovějších politických afér zkoumala popularitu hnutí ANO 2011 Andreje Babiše, který se dlouhodobě prezentuje jako alternativa k současné politické reprezentaci. Veřejnost však evidentně příliš nezaujal. Na dotaz, zda znají hnutí ANO 2011, odpovědělo jen 19,8 procenta respondentů kladně.

Ještě více však mezi dotázanými vyhořel sám lídr hnutí Andrej Babiš. Za důvěryhodného označilo šéfa Agrofertu pouhých 2,7 procent lidí. Jednoznačné ne mu však vyslovila většina z dotázaných - 51,3 procenta. Dalších 18,5 procenta se připojilo s odpovědí „spíše ne“.

Obdobně nízká procenta (2,9 %) věří tomu, že má Babišovo hnutí šanci dostat se v příštích volbách do sněmovny. Naopak více než 55 procent v žádném případě nevěří, že by se hnutí mělo stát součástí naší politické scény.

Celkem 73,1 procenta pak nevěří, že by Babišovo hnutí mohlo pozitivně ovlivnit poměry na domácí politické scéně. Do případných voleb tedy podnikatel nemá růžové vyhlídky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…