Vondra: Na Putina a Lukašenka přes hokej. Tomu porozumí. Přitvrdit

18.01.2021 9:53

Nejvýznamnější ruský opoziční politik se vrátil do Ruska poté, co mu tamní úřady začaly hrozit, že půjde natvrdo do vězení, pokud se nevrátí zpět do vlasti. Ale když tak Navalnyj učinil, byl hned na letišti v Moskvě zadržen. Podle europoslance Alexandra Vondry (ODS) to ukazuje, že mráz jdoucí z Kremlu opět zesiluje.

Vondra: Na Putina a Lukašenka přes hokej. Tomu porozumí. Přitvrdit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandr Vondra

Pár minut poté, co Alexej Navalnyj přistál v Moskvě, se ho chopila policie. Byl zadržen. Premiér Andrej Babiš (ANO) i český ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) už za to Moskvu kritizovali. Přidal se k nim i europoslanec Alexandr Vondra.

„Mráz na východě přituhuje. Dnešní dobrovolný návrat Alexeje Navalného do Moskvy a jeho okamžité zatčení si žádají naši pozornost i solidaritu. Riskantní krok, který Navalnyj učinil, není morální kýč, ale hrdinský čin. Hraje s nejvyššími kartami, které má. Hozenou rukavicí Putinovi nasazuje maximum. Život, nic míň,“ poznamenal Vondra na Facebooku.

Anketa

Mělo by být Lukašenkovu Bělorusku odňato pořádání letošního hokejového mistrovství světa ?

14%
86%
hlasovalo: 8445 lidí

Jedním dechem dodal, že je potřeba postupovat tvrdě jak proti vládci Ruska Vladimiru Putinovi, tak proti běloruskému autoritáři Alexandru Lukašenkovi. I na něj je potřeba zatlačit, a to přes pořádání mistrovství světa v hokeji. Škoda Auto již oznámila, že pokud šampionát proběhne v Bělorusku, Škoda Auto ho odmítá sponzorovat. Vondra tomuto rozhodnutí zatleskal.

„S lidmi jako Putin či Lukašenko se to zkrátka musí hrát tvrdě. Jsou přece ‚hokejisté‘, takže tomu jistě rozumí. Měkké hře se jen smějí. Pokud nepřitvrdíme, budou se klidně klouzat dál,“ poznamenal Vondra.Alexandr Vondra udeřil na Rusko a Bělorusko

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…